skip to Main Content
Lieve Floortje #boektip #rettsyndroom

Lieve Floortje #boektip #rettsyndroom

Yolanda van Boven schrijft sinds haar zwangerschap aan haar dochter, maar stopt hiermee als de twijfels over haar ontwikkeling toenemen. Zij wil een mooi verhaal schrijven aan haar dochter, vol liefde en vertrouwen. Geen verhaal over ingewikkelde gevoelens, over het geluk van kersverse ouders dat onderuitgehaald wordt door vragen, onzekerheid en ontkenning. Zij wil Floortje niet belasten met de eenzame strijd die haar ouders voeren omdat ze hun verdriet niet met elkaar kunnen delen en zij elkaar geen pijn willen doen in de gedwongen zoektocht naar iets wat ze niet willen vinden.

Jaren later pakt Yolanda het schrijven op, om familie en vrienden te informeren over het verloop van de ingrijpende scolioseoperatie die Floortje ondergaat. Het voelt prettig om te schrijven en via social media merkt zij dat haar verhalen iets te vertellen hebben. Een kijkje in het leven van het gezin, van Floortje, haar broer en zus, geeft buitenstaanders inzicht en begrip. Er volgen blogs via Facebook, voor Lotje en Co, en Stichting Terre.

Het levert haar meer op. Het schrijven van de blogs aan haar liefste Floortje vraagt om een goede mix van ingrediënten. Juist omdat zij aan haar dochter schrijft, wil zij de mooie kanten benadrukken. Maar ook de waarheid die soms zwaar en moeilijk is, moet beschreven worden om anderen inzicht te geven in hun leven en professionals en overheden duidelijk te maken dat haar beperkingen veel tijd, aandacht en geld kosten. Het lukt haar om maatschappelijke betrokkenheid te tonen binnen de blogs die een zachtheid bevatten waar liefde uitstraalt. Het zoeken naar de juiste toon geeft haar inzicht in haar leven, in haar gevoelens die ze zo lang niet onder ogen durfde te komen. In emoties die zo makkelijk weg te zetten zijn in de drukte van alle dag.

Nu is er dit boek, ‘Jouw verhaal, ons bijzondere leven’  waarin alles samen valt. Pure emoties, eerlijk  beschreven vanuit haar beleving. Over Floortje, die vol vertrouwen opgroeit binnen de liefde en warmte van haar gezin. Over het kwetsbare leven van Floortje en de veerkracht die zij heeft. Over vriendschap, PGB, integratie en de (zorg) wereld om hen heen.

Wij hebben dit bijzondere  boek van Yolanda in een zucht uitgelezen. Lieve Floortje is een boek dat van belang kan zijn voor ouders, familieleden maar ook hulpverleners van kinderen met Rett Syndroom.

Wil je meer weten over het boek of misschien direct bestellen? Kijk dan even op de site van Lieve Floortje.

 

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X