Lia: Welzijn moeder

Wat houdt mantelzorgers bezig in deze coronacrisis? We ontvangen veel berichten via hulplijn, chat en mail, zoals dit verhaal van Lia:

 

“Welzijn moeder,

Mijn moeder van 88 jaar zit al 7 weken opgesloten in verzorgingshuis zonder haar familie te zien.
Ze heeft Parkinson en onlangs nog een heupoperatie gehad na een val.
Ze houdt het amper vol en roept veel om hulp en om ons. De enkele telefoongesprekjes worden steeds korter.
Mentaal neemt ze afstand, wat kan ze anders doen? Ze slaapt veel …misschien maar gelukkig?
Mijn vader 84 jaar heeft haar al die tijd niet gezien, ja onlangs even via raam, dat was het dan.

Tot mijn verbazing kregen we vanochtend een brief met idee over ‘Moederdag’;
De bewoners krijgen in hun ééntje een high tea op de kamer of we een foto of gedicht willen sturen.
Het zou zomaar mijn moeders laatste Moederdag kunnen zijn. Daar zit je dan met je High tea opgesloten zonder familie.
Waarom geen hoogwerker (ze woont op 2e verdieping) of ander nabij veilig contact?

Dit is om gek van te worden, wanneer worden de bewoners eens gehoord en de familie?
Hoelang gaat dit onmenselijke gedrag nog duren? Hoeveel slachtoffers gaan er door de opsluiting vallen?
Vanuit mijn moeders beleving is dit niet te begrijpen. Waar blijft mijn dochter? Ik kwam elke dag bij haar.

Regering open de deuren van verzorgingshuizen voor de mantelzorgers!
Voordat het te laat is, opgesloten ouderen bezwijken aan vereenzaming.
Is dit wel ethisch verantwoord, mag dit wettelijk wel?
Ik roep net als mijn kwetsbare moeder HELP!!!!

Hartelijke groet,

Lia

dochter en mantelzorger”

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 1 reactie

 1. Mag ik mij voorstellen mijn naam is A ik ben mantelzorger en tevens werk Ik nog Mijn echtgenoot 67 jaar zit al n 8 weken binnen thuis en kan niet Naar buiten alles zit voor hem op slot We kregen advies van de artsen om in lockdown te gaan Hij krijgt niet s mee van wat er gebeurt buiten de deur het enigste uitje was even n boodschapje doen en de hond uitlaten. Met zn scootmobiel Nu is alles in 1 klap weg de hele dag alleen omdat ik werk in N verzorgingshuis Deze clienten zitten ook opgesloten er word voor hun gezorgd ze zien elke dag n ander gezicht er word wat ze gedaan zoals spelletjes . Liedjes gezongen enz enz De cliënten zijn tevreden wij horen ze niet de meeste weten. we kunnen erniets aan doen ik zie het van twee kanten de kant van de zorg maar ook de kant van mantelzorger. Ik wil ook heel graag dat mn echtgenoot naar buiten kan en ook de kleinkinderen en kinderen zien en zn dagelijks rondje doen met de hond. Ik maak filmpjes hoe het in de winkels gaat hoe je moet aan sluiten ik maak me nu al zorgen als hij naar buiten gaat kan zijn lichaam dat aan red hij het wel. De clienten worden heel goed verzorgd met koningsdag bevrijdingsdag met moederdag doen nog meer iets speciaals en vaderdag zijn we nu al mee bezig
  De clienten moeten beschermd worden Tegen elkaar en tegen n buiten staander of het familie is of niet er zijn inmiddels al instellingen open gegaan om het uit te proberen of het goed gaat en als dat dat goed gaat word eruit gebreid Er word van alles gedaan
  We moeten respect voor de Mensen hebben die dit mee maken die niets kunnen Zij willen ook dit niet niemand heeft erom gevraagd niemand
  We moeten door. Ik wil zelf ook graag dat ik met mn echtgenoot iets kan onder nemen hij wil ook naar voetbal kijken van zn kleinkinderen de kleinkinderen wil ook weer trainen en naar school mn zoon wil ook weer naar kantoor en niet thuis en zo zijn erzoveel dingen wat we willen Maar tkan niet we moeten waakzaam Zijn. Ik zou het mezelf NOOIT kunnen vergeven als mn echtgenoot corona krijgt. Laat staan voor de clienten echt waar we willen allemaal van alles en de clienten willen ook hun kinderen zien
  REGERING HOU VOL. Ik maak het zelf mee ik zie het van twee kanten elke keer n stukje losser laten want anders krijgen n tweede pandemie en zijn we veel verder van huis
  Luister naar de zorg mensen ze hebben het beste met u voor maar ook voor de clienten en daar werken wij voor

  Werkneemster in de zorg
  Tevens mantelzorger van thuiswonende echtgenoot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top