Uit het leven van een Mantelzorger: Verkeerd Medicijngebruik #HomeInstead

Het leven als Mantelzorger van iemand met dementie is soms een proeve van geduld en toewijding, van liefde en vergeving, van een lach en een traan.  

“Ik kreeg mijn eerste aanwijzing toen mijn moeder haar bloeddrukmedicijnen twee keer achter elkaar had ingenomen, omdat ze dacht dat ze die nog niet had ingenomen. Ik was een keer op  een ochtend op visite bij mijn moeder, toen ze draaierig werd en bijna het bewustzijn verloor toen ze opstond. Ik controleerde haar bloeddruk en die bleek in tegenstelling tot normaal heel laag te zijn. Ik had een vermoeden. Ik ging naar de badkamer waar ze ‘s ochtends altijd haar pillen voor die dag in een klein kommetje deed, en ja hoor, de pillen voor de hele dag waren weg.

Niet lang na dit voorval heb ik in overleg met de huisarts een medicijn dispenser gekocht en er zo voor gezorgd dat ze haar medicijnen nam zoals het hoorde en ze zich niet meer kon vergissen.

Ik denk maar zo: eerst zorgde mijn moeder voor mij en nu is het mijn beurt om voor haar te zorgen.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top