Uit het leven van een Mantelzorger: Inschattingsvermogen #HomeInstead

Het leven als Mantelzorger van iemand met dementie is soms een proeve van geduld en toewijding, van liefde en vergeving, van een lach en een traan.  

“Op een dag belde mijn moeder me verontrust op. Mijn vader had haar gezegd dat hij een nieuwe auto ging kopen en was de deur uitgegaan. Moeder was bang dat hij zomaar een flink deel van hun spaargeld zou gaan uitgeven. Toen mijn vader terugkwam van de dealer, vertelde hij trots dat hij een splinternieuwe Mercedes had uitgezocht en dat hij de volgende dag de papieren zou gaan tekenen en gelijk zou gaan betalen.

We probeerden hem die avond op andere gedachten te brengen en zeiden tegen hem dat als hij al dit geld zou gebruiken voor de aankoop van een auto, er geen geld meer over zou zijn voor leuke vakanties. Maar hij bleef maar zeggen: “Het is mijn geld en ik doe ermee wat ik wil.” Mijn moeder werd er erg verdrietig van en zat er stilletjes bij te huilen. Mijn broer en ik hebben diezelfde avond nog met moeder gesproken over een wijziging van de volmacht op de rekening. De volgende ochtend ben ik met moeder naar de bank gegaan en heeft ze per direct hun bankrekening geblokkeerd en een wijziging in de volmacht aangevraagd. Dat was voor haar de eerste stap in de overname van hun financiën die tot dan toe altijd door mijn vader werden gedaan.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top