skip to Main Content

Het leven is geen krentenbol #autisme #beerswereld

Beer is bijna 16 jaar. Toen hij een baby was en ik fantaseerde hoe hij zou zijn als hij eenmaal 16 jaar zou worden had ik me geheel iets anders voorgesteld. Ik zag beelden voor me van een jongen die naar de middelbare school gaat en af en toe zoent met een meisje, of jongen dat weet je nooit natuurlijk. Hij zou een scootertje kunnen hebben en in het weekend uit kunnen gaan.

Gelukkig heb ik 16 jaar gehad om te wennen aan het feit dat hij nog altijd met de hele teletubbiefamilie in bed slaapt en dat hij het hele oeuvre van Thomas de Trein en zijn vriendjes uit zijn hoofd kent. Zijn kamer ziet er wel uit als een echte puber maar dan met Bergen snippers, manden vol cijfers en letters tussen alle uitgetrokken stinksokken.

Ik moet er op letten dat ik het raam open zet tegen een behoorlijke zweetlucht en ik zorg ervoor dat zijn beginnende snor een beetje geschoren wordt.

Lastig hoor

Na pasen is het een behoorlijke onrustige tijd tot de zomervakantie. Je hebt de meivakantie weer en allemaal vrije dagen voor pinksteren, Koningsdag, hemelvaart tot de lange zomervakantie.

Beer vindt die vrije dagen maar lastig hoor. Wat te doen…

Er zit dan niets anders op dan het 100 keer te vragen aan je moeder en als je het hebt gehoord vraag je het gewoon nog een keer.

Autiplan

Ik heb al een aantal jaar Autiplan, een schema in de computer en je mobieltje. Heel handig om per dag alle bezigheden in op te schrijven. Op je mobiel hoor je ook een computerstemmetje dat het allemaal uitspreekt, super!

Ook fijn voor Beer, die snel snapte hoe hij zijn zelfgekozen bezigheden kon veiligstellen.

Ik lees dus nu in autiplan dat hij eerst wakker wordt, dan even wil spelen om vervolgens naar de Xenos te willen rijden voor een rode opblaas 50 en een kaars 7. Daarna gaan we naar strandslag 11 voor frietjes en even op de trampoline springen. Dan is het tijd om naar huis te gaan en pizza te eten, even spelen, douchen en naar bed. Slaap lekker, schrijft hij ook nog.

Nu weet ik precies wat hij wil hebben voor zijn verjaardag straks en wat hij wil gaan doen.

Onzeker

Dat hij ook nog wil weten welk weer het die dag is, is natuurlijk niet zo praktisch. Ik laat hem wel zelf kijken op het weerappje maar dat het altijd kan veranderen is natuurlijk niet oké. Belachelijk dat het eerst droog is en daarna gaat regenen! Dat hele plan van frietjes op het strand is dan niet meer veilig – en ojee als er iets anders verzonnen moet worden.

Het leven is geen krentenbol als je bijna 16 bent.

Beers moeder

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X