Leuk initiatief: fietsen voor mantelzorg!

11267670_1080712648610199_6999966248944627392_nMorgen – op 1 juli, de dag dat de nieuwe zorgverlofregeling ingaat, start de online community voor mantelzorgers Ik?Mantelzorger met de landelijke campagne Le Tour d’Amour. Een fietstocht door twaalf provincies waarbij aandacht gevraagd wordt voor de positie van mantelzorgers die sinds de invoering van de participatiewet verder onder druk is komen te staan. Ambassadeur van Ik?Mantelzorger, Yvette Peels-Maas, fietst van Utrecht naar Eindhoven, waar ze eerder dit jaar afscheid nam van haar man Erik-Jan.

De fietstocht begint op 1 juli om 7.30 uur in Utrecht onder de Dom en eindigt om 16 uur in
Eindhoven. Het ‘peleton’ koerst o.a. langs de gemeenten Culemborg, Geldermalsen en Oirschot en komt rond het middaguur aan in Brabant, waar Zet en BRIZ op verschillende plekken langs de fietsroute (Den Bosch, Vught, Boxtel, Oirschot en Eindhoven) aandacht creëren voor mantelzorg. Het initiatief van Ik?Mantelzorger wordt ondersteund door de Brabantse organisaties Zet en Brabantse Raad voor de Informele Zorg (BRIZ) en het ministerie van VWZ.

Wij wensen Yvette en haar medefietsers veel succes in de hitte morgen! Jullie doen goed werk door mantelzorg met een mooie actie op de kaart te zetten. Zet ‘m op!

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top