Leestip: Oog voor Mantelzorg

Oog voor MantelzorgAls bezoeker van het Mantelzorgelijk-platform ken je “Oog voor Mantelzorg” natuurlijk als onze fotorubriek. Iedere week plaatst Claudia Otten een mantelzorg-foto op de site, de ene keer aangrijpend, de volgende keer informatief. Beelden zeggen immers meer dan duizend woorden.

Maar wat denk je? Er bestaat ook een boek dat “Oog voor Mantelzorg heet. En het is bedoeld voor zorg-professionals. Het boek, geschreven door A. Roetman, staat boordevol tips en kennis om mantelzorgers te helpen.

Uit de beschrijving:
Mantelzorgers zijn mensen die intensief zorgen voor hun naasten. Het gaat daarbij om zorg in de privésfeer, die vaak een diepgaande invloed heeft op het leven van mantelzorgers. Adequate ondersteuning hierbij kunnen ze doorgaans goed gebruiken. Huisartsen, maatschappelijk werkers, (wijk)verpleegkundigen en medewerkers van de thuiszorg krijgen in hun werk te maken met mantelzorgers. De gids “Oog voor mantelzorg” biedt deze beroepsbeoefenaren de nodige kennis om deze mantelzorgers op verantwoorde wijze bij te staan.

Voor zover ik kan nagaan, is het boek niet meer te koop in de reguliere boekhandel. Maar je kunt het overal op internet tweedehands bestellen. ISBN nummer: 9789050509497

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top