skip to Main Content
Kwaliteit Van Leven #Wlz #HomeInstead

Kwaliteit van leven #Wlz #HomeInstead

Direct nadat mantelzorger Elly op de radio het interview met staatssecretaris Van Rijn had beluisterd, hakte ze definitief de knoop door! Het was haar helemaal duidelijk. Van Rijn had uitgelegd dat het in het verpleeghuis niet zozeer om zorg ging als wel om persoonlijke aandacht en interesse, om ook samen fijne dingen doen waaraan bewoners plezier beleven. Het moet meer gaan om kwaliteit van leven want die staat onder druk, zei Van Rijn.

Dat waren woorden naar Elly’s hart, die ze één op één herkende, want haar vader zat ook in zo’n verpleeghuis waarover Van Rijn sprak. Alleen wist ze ook uit eigen ervaringen met haar vader dat deze woorden nog lang geen werkelijkheid zijn. Dat die 100 miljoen euro extra geen enkel verschil zou maken omdat de cultuur, de medewerkers en de kennis er niet is. Dit interview was het laatste zetje wat ze nodig had voor haar besluit waarover ze al lang nadacht: we halen papa weer naar huis!

Zelf kiezen

Ze had deze wens van haar en ook van haar vader al vaak besproken met haar man en zus. Na ieder bezoek aan haar dementerende vader viel zijn eenzaamheid, zijn angst om alleen gelaten te worden en zijn onrust, haar steeds zwaarder. Thuis zouden ze hem zoveel meer aandacht kunnen geven, zoveel meer van zijn identiteit en eigen leven terug kunnen geven. En ze wist dat het nu ook kon, want ze had zich goed verdiept in de nieuwe wet langdurige zorg. Met een modulair pakket thuis kan ze zelf de zorgaanbieders kiezen die hen thuis zouden kunnen helpen.

Ze had ook al een partij gekozen, Home Instead Thuisservice, een organisatie die 25% meer tijd biedt dan traditionele thuiszorginstellingen en zich specifiek richt op de doelgroep ‘mensen met dementie’. Ze had van een vriendin ook al de erg positieve ervaringen gehoord over Home Instead. Elly’s besluit stond vast, het was nu of nooit. Op van Rijn ging ze niet wachten!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X