skip to Main Content

Kunst Verlicht – Geleidehonden Night Light

Tijdens de Geleidehonden Light Night zet KNGF Geleidehonden de schijnwerpers op de geleidehond. Dit jaar doen ze dat in de vorm van een kunstwerk dat de geleidehond symboliseert en dat onderdeel uitmaakt van het Amsterdam Light Festival. Met dit bijzondere lichtkunstwerk vragen ze aandacht voor geleidehonden en voor de onvervangbare rol die ze vervullen.
In de aanloop naar en tijdens het Amsterdam Light Festival kunnen mensen een donatie doen voor de opleiding van de geleidehond en daarbij een foto uploaden voor het kunstwerk.

Het kunstwerk is van 10 december 2015 t/m 3 januari 2016 te bezichtigen via de wandelroute van het Amsterdam Light Festival, op de hoek van de Plantage Muidergracht/ Plantage Parklaan (achter De Hortus). Filos is geen onderdeel van de vaarroute.

LICHTKUNSTWERK FILOS

Mens en hond hebben een bijzondere band met elkaar. Zeker als de hond zoveel meer is dan een maatje, zoals de geleidehond. Vriendschap is het thema van het Amsterdam Light Festival. Wij vieren vriendschap met ons lichtkunstwerk Filos (vriend in het Grieks). Losse panelen vormen samen de hondensnoet van Filos. De hondenkop wordt verlicht met een speciale lichtprojectie. In deze projectie zijn de bewerkte foto’s opgenomen die Filos op artistieke wijze tot leven brengen. Nooit eerder werd een lichtobject van zoveel ‘kunstenaars’ op dit festival tentoongesteld. Met uw deelname steunt u bovendien de opleiding van geleidehonden! Het kunstwerk is in opdracht van KNGF Geleidehonden gemaakt door Univate.

KNGF Geleidehonden wil zoveel mogelijk mensen met een beperking een kwalitatief beter leven geven met een speciaal opgeleide hond. Sinds 1935 leiden ze geleidehonden op voor blinde en zeer slechtziende mensen. Inmiddels hebben ze meer typen zorghonden, zoals de assistentiehond, autismegeleidehond en buddyhond voor (oud-)geüniformeerden met PTSS. Daarnaast doen ze wetenschappelijk onderzoek, bijvoorbeeld naar het opsporen van darmkanker met behulp van medische detectiehonden en naar de mogelijke rol van andere soorten zorghonden.

Meer informatie op : geleidehond.nl – amsterdamlightfestival.com en lightnight.nl

Avatar

Claudia Otten

Mede oprichter en vaste fotograaf van mantelzorgelijk. Woont en werkt in Amsterdam

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X