skip to Main Content

Kunst Verlicht

Oblivious

Fotografe Annabel Oosteweeghel pakte haar camera om de herinneringen van onze oudere generatie op bijzondere wijze vast te leggen. Het resultaat is te zien in een boek en een reizende tentoonstelling. Oblivious neemt je mee in een wereld van herinneringen die verloren dreigen te gaan. Hun herinneringen, ons cultureel erfgoed, door de fotograaf geplaatst in de zestiger jaren zijn gebaseerd op echte verhalen.

‘Everlasting’ vertelt over de schoonheid en de tragiek van een huwelijk, waar geestverwanten elkaar vinden en waar zij zich verliezen. Over het verstrijken van tijd in een leven en wat daarvan overblijft.

tumblr_ngmjkvGGJt1u5xpvwo1_1280
Foto Annabel Oosteweeghel

‘I won’t say goodbye’ is het verhaal van een dementerende oude vrouw die sinds vier jaar in een verzorgingstehuis woont, om de hoek van haar eigen huis. Haar mooie zestiger jaren bungalow aan zee houdt ze echter al die jaren in stand, als een museum van herinneringen.

tumblr_njk4izCZmY1u5xpvwo1_1280
Foto Annabel Oosteweeghel

Annabel Oosteweeghel (1969) is fotograaf en woonachtig in Noordwijk. Ze studeerde Audio-visuele Vormgeving aan de Academie St. Joost in ‘s Hertogenbos. Door haar film-achtergrond zijn haar foto’s meer dan beeld, ze vertellen een verhaal. Met Oblivious gaat voor Annabel een lang gekoesterde wens in vervulling; zich verder als kunstenaar ontwikkelen en bijzondere verhalen vertellen door middel van haar stilistische fotografie in combinatie met film. In samenwerking met Mirjam-Bekker Stoop van stichting Open Mind (de kunst van beeldvorming) zal het werk als reizende tentoonstelling door het land gaan.

 “Het is inderdaad een hele prachtige serie! Op een mooie manier verhalend en met een droef maar ook weer teder einde. Zit mooi in elkaar en de afzonderlijke scènes zijn overtuigend”
 Frits Gierstberg, curator Nederlands Fotomuseum

Het boek ‘Oblivious’ is medio dit jaar verkrijgbaar via Uitgeverij Lecturis. Ontwerp Martin van Triest, formaat 19 x 21 cm, 180 pagina’s, full colour en gebonden. Prijs: €28,50  www.lecturis.nl

Meer informatie en foto’s zijn te zien via Photobookoblivious.tumblr.com en op de website van de fotografe www.annabeloosteweeghel.nl

De reizende tentoonstelling:

Augustus – (14e opening) Baut Zuid Amsterdam

September – Noorderlicht Groningen (1 sep – 11 okt)

Oktober – (16e opening) Natlab Eindhoven

November – Rotterdam

December – Arnhem

2016

zomer – Museum Hilversum

De planning is nog in ontwikkeling

 

Bron: stichtingopenmind.nl

 

 

Avatar

Claudia Otten

Mede oprichter en vaste fotograaf van mantelzorgelijk. Woont en werkt in Amsterdam

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X