skip to Main Content
Krijsen In De Klas #beerswereld #autisme

Krijsen in de klas #beerswereld #autisme

Ik liep op het zeiknatte veld hier om de hoek met kruk en spacelaars door een enorme wolkbreuk de hond uit te laten, toen ik een appje kreeg van de school van Beer. Of ik wel even de aanvraag voor extra hulp in de klas wil komen ondertekenen, voor ik het vergeet.

Vorig schooljaar is er een aanvraag gedaan voor de regeling compensatiemiddelen AWBZ voor aanvullende zorg op school.

Beer heeft hem niet gekregen. Ze vonden dat zijn IQ te hoog was met 55. Je mag maar tot een IQ van 35 die extra aanvulling krijgen.

Een jammer puntje is dat Beer die “hoge” IQ score wel heeft, maar dat verder niet tot uiting brengt in de klas.

Ruimte winnen door gekrijs

Het is een behoorlijke opgave voor de leerkracht en zijn assistenten om hem tot werken te brengen. Het liefst wil Beer op school blijven scheuren en zijn youtube filmpjes bijhouden.

Elke inmenging van geluid wat naar de andere leerlingen gaat, stoort Beer in zijn gevoel van veiligheid. En dan besluit hij ruimte te winnen door het produceren van een enorm hard gekrijs.

Beer wil dat iedereen om hem heen een Vtech computer is, die hij zelf kan bedienen wanneer hij er zin in heeft.

Emoties, verandering van toon in een stem, maken hem onzeker.

Ik hoor hem vaak in zichzelf praten “als je blaft moet je naar de kennel”. Iets wat de leraren wel eens gebruiken om hem te doen stoppen met het “blaffen”.

Extra hulp in de klas is noodzakelijk. Nu komt er een lieve mevrouw vrijwillig assisteren terwijl ze allang van haar verdiende pensioen had kunnen genieten.

Raadsel

Voor mij is het een raadsel dat Beer geen EMB status heeft gekregen in de klas. Niet alleen heeft Beer klassiek autisme met daarnaast een licht verstandelijke beperking maar hij kan ook ernstig beperkt communiceren. Hij zit niet voor niets in de Wet Langdurige Zorg.

Wel mag hij, zwart op wit, tot hij 20 is van het onderwijs gebruik maken ipv tot hij 18 is. Logisch denk ik , kijkend naar alle knuffels in zijn bed en het feit dat ik hem met alles moet begeleiden in het dagelijks leven.

Druipend van de regen

Alsof dat het goed moet maken dat zijn leerkrachten tegen een burn out aan zitten en vanuit hun laatste kracht elke dag, maar met een glimlach naar school gaan. Ik voel me bijna schuldig als ik zeg dat ik blij ben dat Beer tot hij 20 is bij hun in de klas mag zitten.

Dus ik ga snel druipend van de regen naar school en teken het papier wat in elk geval die extra assistenten kan veiligstellen in de klas voor Beer.

Ik hoop op een positieve uitkomst!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X