Waar krijg ik hulp? #mantelzorg #hulpvraag

Sinds twee jaar zorg ik steeds intensiever voor mijn vrouw – ze heeft een beginnende vorm van dementie. De huisarts weet ervan, maar we hebben geen officiële diagnose laten stellen. Dat was niet nodig, en ik vond het voor mijn vrouw ook erg belastend. Iedereen wist wel dat ze vergeetachtig was. En daar dealen we ook mee.

Maar inmiddels loop ik op mijn tandvlees. Nu wil ik hulp van buiten gaan inschakelen. Iemand die me kan helpen in het huishouden. Iemand die ervoor zorgt dat ik soms wat tijd voor mezelf kan hebben. Uit welke fondsen wordt dit betaald, en waar moet ik een aanvraag indienen?

Herman van Meekeren, Amsterdam

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top