skip to Main Content
Koorddansen Boven Het Ravijn #leestip

Koorddansen boven het ravijn #leestip

Wanneer in 2014 bij Tom acute leukemie wordt vastgesteld, heeft dit zowel impact op zijn leven als op het leven van zijn vrouw Jennifer. Na een huwelijk vol geluk en lol, wordt zij ineens fulltime mantelzorger voor haar man. Al haar gedachtes, frustraties en verdriet heeft zij geuit in haar dagboek. ‘‘Koorddansen boven het ravijn – Dagboek van een eigenwijze mantelzorger’  is verschenen Uitgeverij Boekscout.

Een persoonlijk verhaal van twee mensen die elkaar vonden in 2007, samen gelukkig zijn en lol in het leven hebben. Totdat in 2014 bij één van de twee acute leukemie wordt vastgesteld, een ommezwaai van 180 graden in beide levens. Er volgt een zwaar traject van behandelingen. Na een lange periode van eigenwijs de mantelzorg alleen fulltime te willen doen, wordt er later met behulp van familie, vrienden en hun werkgever steeds meer hulp geaccepteerd en is er gelegenheid om af en toe parttime mantelzorger te zijn.

Een deel van de opbrengst van dit boek zal worden geschonken aan Roparun. Hun motto is: “leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Jennifer werkt al jaren in de zorg met mensen met een verstandelijke beperking. Zorgen zit in haar bloed. Nadat haar man Tom geconfronteerd wordt met acute leukemie, wordt ze fulltime mantelzorger. Een zware taak, die het nodige vergt van haar. Om al haar gedachtes, frustraties en verdriet te uiten, heeft ze een dagboek bijgehouden. Voor mantelzorgers is er te weinig geregeld in Nederland. Ze hoopt met dit boek meer begrip te kweken voor mantelzorgers en een steun voor andere mantelzorgers te zijn.

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X