Komt een gezin bij de dokter: Vragenlijst voor ouders die voor hun kind(eren) regelmatig in het ziekenhuis komen

In Nederland groeien ongeveer 500.000 kinderen op met een chronische ziekte of aandoening. Wanneer een kind op groeit met een chronische ziekte of aandoening heeft dit invloed op het leven van hun ouders, broertjes en zusjes, bijvoorbeeld op het gebied van werk, relaties en vrije tijd. Een groot deel van de ouders van deze kinderen heeft daarom behoefte aan informatie over de ziekte of aandoening, maar ook over de impact ervan op hen als ouder.

Een website met goede en duidelijke informatie zou hierbij kunnen helpen. Deze website willen wij graag ontwikkelen (www.hetouderkompas.nl).

Wij zijn onderzoekers van het Emma Kinderziekenhuis EKZ, verbonden aan de Psychosociale Afdeling. Wij zetten ons in voor het realiseren van producten waarmee de zorg voor het zieke kind en familieleden verbeterd kan worden. Ga voor meer informatie naar www.zorgvoorhetziekekind.nl. Voor dit project werken wij samen met het Nederlands Jeugd Instituut.

12079635_10204468304620425_1853513429646368695_n

Met deze vragenlijst willen we onderzoeken of u een website met informatie voor ouders nuttig vindt en wat voor informatie u graag op deze website terug wil zien. Op deze manier hopen we een website te kunnen maken die zo goed mogelijk aansluit bij de behoeften van u als ouders.

Deze vragenlijst is bedoeld voor ouders van kinderen tussen de 0 en 18 jaar oud met een (chronische) ziekte of aandoening. Is uw kind inmiddels ouder? Dan vragen we u terug te denken aan de periode dat uw kind jonger was, en uw antwoorden hier op te baseren. Via deze link gaat u naar de vragenlijst. Het invullen duurt ongeveer 15 minuten.

 

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top