Knap staaltje Mantelzorg: iedere dag een lekker bordje

visaandescheldeSoms lees je een berichtje en word je helemaal blij van binnen. Zoals dit: een visrestaurant in Amsterdam brengt al jaren lang iedere dag een lekker bordje eten naar de buurvrouw. Belangeloze mantelzorg van de bovenste plank! Wat heerlijk om te weten dat Visaandeschelde nu in het programma Radar in het zonnetje is gezet. 

Na een herseninfarct en een heupfractuur was Sjane slecht ter been. Ze woont op een verdieping in de Rivierenbuurt in Zuid en kan nog moeilijk de trap af om bijvoorbeeld een boodschap te doen. Dan schiet restaurant Visaandeschelde te hulp.

‘Uiteindelijk, na een herseninfarct en een heupfractuur werd mijn moeder eigenlijk zodanig slecht dat ze niet meer kon koken. Wij zagen personeel iedere dag hier eten en we hadden zoiets van: “we gaan gewoon vragen of ze niet mee kan eten met het personeel”. En dat was geen enkel probleem’, zegt de zoon van Sjane in het Avrotros-programmaRadar.

‘Toen heb ik eigenlijk een aantal jaren dit eten gehad’, zegt Sjane. Vier jaar lang brengt het personeel van Visaandeschelde een ‘prachtig bord eten’ naar Sjane. Volledig kosteloos en zonder een enkele tegenprestatie.

Hier is het fragment!

upload_radar_1425981848

 

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top