skip to Main Content
Klacht Over De Zorg, Wat Nu?

Klacht over de zorg, wat nu?

De afgelopen weken werden wij weer vaak gemaild en gebeld met de vraag waar men terecht kan met klachten over de zorg voor een dierbare. We hebben het al eens eerder in een artikel op deze website uiteen gezet maar voor de zekerheid doen we dat nog een keer:

Ben je ontevreden over de kwaliteit van de zorg voor je dierbare? Wil je een klacht indienen maar weet je niet hoe? Of heb je al een klacht ingediend maar ben je niet tevreden over de afhandeling ervan? Vaak kun je verschillende stappen zetten afhankelijk van wat je wil bereiken. De Klachtenwijzer op de website van het Landelijk meldpunt zorg helpt je verder.

Het Landelijk Meldpunt Zorg geeft informatie en advies indien je een vraag of klacht hebt over de kwaliteit van zorg. Dat kan gaan over een zorgverlener, maar bijvoorbeeld ook over een medicijn of een medisch hulpmiddel. Het meldpunt lost geen klachten op, maar zij kunnen je wel verder helpen . Zo informeren zij je over de mogelijkheden je klacht op te lossen, beantwoorden zij je vragen en helpen zij je met praktische tips.  Het Landelijk Meldpunt Zorg is onderdeel van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

De Klachtenwijzer wijst je aan de hand van een aantal vragen de weg naar 1 of meer mogelijkheden om de klacht op te lossen.

Het Landelijk Meldpunt Zorg maakt elke dag een overzicht van alle ontvangen klachten. Hierin worden, ivm de privacywet,  geen persoonsgegevens opgenomen. Wel de naam van de zorgaanbieder en een korte beschrijving van de klachten. De inspectie gebruikt dit overzicht – of  het signaaloverzicht, zoals zij dit noemen – bij het toezicht op de kwaliteit van zorg.

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
Back To Top
X