skip to Main Content

Kijktip: “Romijn” de documentaire #autisme

Romijn” de documentaire gaat over Romijn, een klassieke autist met een verstandelijke beperking. Romijn is elf jaar en leeft op z’n eigen planeetje: communicatie en sociale interactie zijn voor hem extreem ingewikkeld. De documentaire laat ook zien wat voor impact zijn autisme heeft op het gezinsleven. In alles ligt de focus op hem, of dat nu om samen eten gaat, vrije tijd of vakanties. In alles moet rekening gehouden worden met zijn autisme.

De documentaire is gemaakt door Romijns zus Lotte, die hiermee de boodschap wil overbrengen dat we ‘anders zijn’ moeten vieren, en niet moeten buitensluiten: “Romijn is niet alleen autistisch, hij is zoveel meer.” Facebook:

https://www.facebook.com/RomijnDocume

 

“Romijn” heeft o.a. gedraaid in de Fabriek te Zaandam; Chassé Theater te Breda; Lumière te Maastricht; Pathé te Arnhem en Lantaren/Venster te Rotterdam.

“Romijn” de documentaire in de media:

– Hart van Nederland: https://www.hartvannederland.nl/nieuw…

– NH Dagblad: https://www.noordhollandsdagblad.nl/z

– Tis Hier Geen Hotel: http://www.tishiergeenhotel.nl/de-zev

– De Limburger: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20180

– NH Nieuws: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/216800

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X