skip to Main Content
Kijktip: ‘Papa’ #docu #ftd

Kijktip: ‘Papa’ #docu #ftd

De documentaire Papa portreteert de relatie van tiener Renée met haar dementerende vader Jan Willem. Op de Facebook-pagina van de documentaire vertellen de makers:

‘Renée was dertien toen er bij haar vader (toen 51) een vorm van dementie werd geconstateerd. Een periode van grote veranderingen brak aan, met als dieptepunt dat vader Jan Willem niet meer thuis kon wonen.

Renée wordt nu bijna zestien en het ziet er naar uit dat haar vader voor het eerst niet bij haar verjaardag kan zijn.
De documentaire Papa is een intiem portret over het wegvallende contact tussen de opgroeiende Renée en haar vader, die steeds verder achteruit gaat.’

‘Papa’ won de eerste prijs van het CampusDoc filmfestival 2015 en was te zien op NPO Doc en op het International Filmfestival Cork 2015.

De regisseurs

Josselin Gordijn en Jet Verheijen zijn studenten aan de School voor de Journalistiek in Utrecht.

Waar Papa te zien is

Je kunt de documentaire online zien via de demand service op Vimeo.nl

Margreet Mantel

Jan Willems echtgenote Margreet is actief vrijwilliger bij FTD Lotgenoten. Zij organiseert de contact-dagen en op het forum kom je haar ook vaak tegen. Ook heeft Margreet al diverse malen blogs over FTD op Mantelzorgelijk geplaatst.

Avatar

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X