skip to Main Content
Kijktip: Moeder Aan De Lijn #docu #mantelzorg

Kijktip: Moeder aan de lijn #docu #mantelzorg

‘Ik moest altijd doen wat jij zei, nu doe je een keer wat ik zeg!’ 
Als zij haar dementerende moeder te eten geeft en deze voor de zoveelste keer haar mond niet opendoet, schiet Carin (60) uit haar slof. 
De rollen zijn omgedraaid. Ineens heb je als dochter de zorg voor je bejaarde moeder.
Op 8 oktober brengen New Amsterdam Film Company en Human een nieuwe documentaire uit op televisie: Moeder aan de lijn.
De documentaire van regisseur Nelleke Koop brengt scherp in beeld hoezeer mantelzorg een leven kan beheersen en wat voor impact dit op iemands leven heeft.
Een onderwerp waar steeds meer Nederlanders mee te maken zullen krijgen. De film is op maandag 8 oktober te zien bij Human op NPO 2, gevolgd door acht meet-ups verspreid over het land.
In Moeder aan de lijn volgt Nelleke Koop drie vrouwen die er altijd zijn voor hun hulpbehoevende moeders, naast hun eigen carrière en privé-leven.
Dit doen Elien, Carin en Hanna uit liefde, maar soms zorgt plichtsbesef voor spanning en frustratie.
De rollen van ouder en kind draaien zich om in deze observerende en emotionele documentaire over mantelzorg. De documentaire geeft een sterk inzicht in hoe deze nieuwe situatie de verhoudingen beïnvloedt.

MEET-UPS

Om het onderwerp mantelzorg – en de overbelasting voor de zorggevenden die daarbij vaak komt kijken – beter bespreekbaar te maken, worden er in de maanden na de uitzending op 8 oktober meet-ups door het land georganiseerd. Tijdens deze meet-ups wordt er gepraat over de impact die mantelzorg kan hebben op je leven.

Belangstellenden kunnen onder leiding van Eric Corton meepraten in Groningen, Maastricht, Den Bosch, Barendrecht, Arnhem en Amsterdam.  Binnenkort meer nieuws over hoe je je kunt aanmelden voor deze meet-ups!

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X