skip to Main Content
Kijktip: De Wereld Van Puck #docu #zorgintensiefkind

Kijktip: De Wereld van Puck #docu #zorgintensiefkind

Heb je regisseur Gert-Jan de Vries in het tv-programma EenVandaag (AVROTROS) horen vertellen over de documentaire die hij maakte over het leven van zijn zwaar gehandicapte dochter Puck?

Vorig jaar kwam de documentaire De Wereld van Puck al uit, maar deze is nu genomineerd voor een Emmy-Award. En dat is niet zomaar. Gert-Jan filmt twintig jaar lang dochter Puck, die bij haar geboorte een gezond kind leek. Maar na negen maanden concludeerde een arts toch dat ze zwaar gehandicapt is. Daarom besloot Gert-Jan zijn camera aan te zetten en het bijzondere gezinsleven vast te leggen. “Ik ging Puck nóg meer filmen om een reactie bij haar los te krijgen. ”

“Omdat ze niet kan praten, hebben we elkaar gefilmd”, aldus Gert-Jan. Het gezin interviewde elkaar over hoe het is om te leven met een gehandicapte zus en dochter. Het resultaat: een eerlijke documentaire over hoe het is om een zwaar gehandicapt kind in een gezin te hebben. Het resultaat is prachtig, maar Gert-Jan wist in eerste instantie niet dat hij een film wilde maken. Het leek zijn vrouw Diana een goed idee om van de losse fragmenten een documentaire te maken.

Dat idee heeft zijn vruchten afgeworpen. De docu is er vorig jaar gekomen en is nu bekroond met een Emmy. Tegenwoordig heeft Gert-Jan een missie: de gehandicaptenzorg verbeteren door het laten zien van zijn film, over zijn dochter Puck.

Wil je de indringende documentaire terug kijken? Dat kan via deze link naar NPOstart.nl

 

 

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X