skip to Main Content
Kijktip: Corpus Mama #mantelzorg

Kijktip: Corpus mama #mantelzorg

18 jaar, 4 maanden, 6 dagen en 3 uur zorgde Marcel voor zijn verlamde moeder. Het kostte hem zijn baan, de relatie met zijn vriendin, de droom op een dag nog te trouwen en vader te worden. Nu is zijn mantelzorg volbracht omdat zijn moeder overleden is. De laatste twee jaar van haar leven volgde maker Jan Willem den Bok mantelzorger Marcel en filmde van zeer nabij hoe hij zijn mantelzorg vormgaf.

De documentaire ‘Corpus Mama’, die door de EO op 13 mei 2014  werd uitgezonden, geeft een indringend beeld van de eenzame en uitputtende kant van mantelzorg. Een kant die voor veel mensen verborgen blijft. Marcel koos bewust voor een leven in de schaduw. ‘Ik kon niet anders.’ zegt hij zelf, ‘De zorg voor mijn moeder beschouw ik als een opdracht van liefde. Niet alleen liefde als zoon voor mijn moeder, maar ook als een liefdes-opdracht van God.’ Dat deze liefde alles behalve roze is wordt duidelijk in de intieme beelden die Marcel en zijn moeder van hun samenzijn lieten maken. De onbekende kant van mantelzorg is soms zo beklemmend en veeleisend dat je je als kijker afvraagt wat deze zorg met liefde te maken heeft en of we als maatschappij door de bezuinigingen in de zorg niet het onmogelijke vragen van mantelzorgers. Marcel maakte bewust die keuze. De zorg voor zijn moeder was zijn keuze. Maar wat gebeurt er als mantelzorg een kruisweg wordt?

Wil je de documentaire terugzien? Klik dan op deze link: CORPUS MAMA

Avatar

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X