Kerstwens van Jan en Marjolijn

In alle hectiek rond de professionalisering van Mantelzorgelijk, de kerstdrukte in mijn salon, mijn gezin, papa in de Hogeweyk en de fotoshoot-tour langs 10 mantelzorgers door heel Nederland, bedacht ik me dat we ook nog een mooie kerstwens moesten maken voor jullie, onze trouwe lezers. Wat schrijf je nou precies in een kerstwens aan lotgenoten die – net als ik – wel kerst hebben maar het misschien niet vieren zoals zij het liefst zouden willen ?

Ik vind dat lastig want ik weet als geen ander hoe het is om – ook tijdens feestdagen – te zorgen voor een dierbare. Mantelzorg houdt namelijk nooit op, feestdag of niet. Het lijkt juist op die dagen wel of de hele wereld alleen maar leuke feestjes, etentjes en uitjes heeft. En jij? Jij zet alles opzij om er voor je dierbare te zijn. Ik heb er vaak genoeg van gebaald maar papa alleen laten met kerst was (en is trouwens nog steeds) geen optie.

Deze kerst zit papa voor het eerst in de Hogeweyk en hebben we ‘gedeelde zorg’.  Dat is heel fijn maar evengoed behoorlijk wennen. Nooit meer onze eigen kersttraditie met een zoete inval in ons ouderlijk huis maar meegaan met de gewoontes van een zorginstelling. Daar zit natuurlijk niemand te wachten op 5 kinderen met aanhang, 7 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen in een keer. Dus hebben we de dagen onderling verdeeld. Eerste kerstdag halen we hem op en tweede kerstdag krijgt hij bezoek in de Hogeweyk. Ook deze dagen maken we er weer het beste van,

Maar om terug te komen op mijn kerstwens. Ik kan natuurlijk altijd iets schrijven, een filmpje van mijn vader maken en met hem praten over kerst. Altijd leuk, die gesprekken en die filmpjes maar ik wilde liever iets anders. Een filmpje met mijn vader! Door hem is niet alleen mijn eigen mantelzorg in 2012 begonnen maar is in 2014 ook Mantelzorgelijk.nl online gekomen. Zonder hem was ik waarschijnlijk nooit op het idee gekomen om een platform door mantelzorgers, voor mantelzorgers op te richten.

Afgelopen dinsdag ging Claudia met me mee om papa te bezoeken en om een filmpje op te nemen. En zoals zo vaak was papa lekker op dreef ;)

 

 

 

 

 

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top