Jullie reacties op Mantelzorgelijk

Sinds we voor Mantelzorgelijk schrijven, stromen de reacties binnen. Echt vanaf de eerste dag. En dat is super! Want Mantelzorgelijk is het platform van alle mensen die voor een dierbare zorgen. Door onze ervaringen en vragen te delen, staan we samen sterker.

Niet een manier

En wat valt meteen op in jullie reacties? Hoe verschillend we zijn in onze aanpak en in onze ideeën over zorg voor elkaar. Ieder van ons weet wat het betekent om extra verantwoordelijkheid te dragen. Om naar een dierbare om te kijken. Om te helpen, zo lang het kan. En ieder van ons gaat daar op zijn eigen manier mee om.

Juist die uitwisseling van heel verschillende meningen en methodes vinden wij heel belangrijk. Er is niet één manier om te mantelzorgen. Er zijn er 3,5 miljoen.

Twitter en Facebook

De meeste reacties krijgen we via email (info@mantelzorgelijk) en via social media. Zoals je weet hebben we niet alleen een website, maar ook een twitteraccount en een Facebookpagina. Heb je iets gelezen wat je bevalt – of juist niet? Laat het ons dan even weten! Vinden we leuk. We willen heel graag meer weten, wat je goed en slecht vindt aan de site, wat je mist, waar we absoluut mee door moeten gaan. Heb je geen zin om te reageren, maar wel om een bericht te delen, dan kan dat super makkelijk via de deelknoppen onderaan de blogs.

Email

Social media zijn laagdrempelig en snel. Maar met name via email krijgen we lange verhalen binnen. Verdrietig én vrolijk. Elkaar persoonlijk schrijven over persoonlijke zaken, dat blijkt toch voor veel mantelzorgers de meest prettige manier om ervaringen uit te wisselen.

Lekker meelezen

Lang niet iedereen wil zijn zorgen en gedachten openbaar maken. Of überhaupt iets delen. En dat hoeft ook helemaal niet! Wil je alleen meelezen op Mantelzorgelijk? Geen enkel punt! We zijn namelijk niet alleen een platform. We zijn een site voor iedere soort van mantelzorger. We zijn er voor de extraverte mantelzorgers: de bloggers en activisten. De vechtersbazen. Maar met name schrijven we voor de introverte mantelzorgers. De piekeraars, de zachtaardigen en de binnenvetters. De stille helden.

Dank voor het delen! Dank voor het lezen!

En graag tot morgen.

strongness

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top