Jonge mantelzorgers aan het woord door Sascha Groen #deeljezorg

Sascha Groen is mantelzorger voor haar man, ALS, en hij is haar mantelzorger, MS. Dat maakt hun kinderen van 5 en 10 jaar automatisch jonge mantelzorgers. Het is hun missie om de jonge mantelzorger op de kaart te zetten. Sascha heeft via haar site een oproep gedaan voor uitspraken van andere jonge mantelzorgers. Samen met haar man heeft ze er deze video van gemaakt. Het is de Week van de Jonge Mantelzorger. Zij hopen op deze manier mensen aan het denken te zetten, over deze vaak vergeten groep kinderen.

De uitspraken in deze video zijn van echte kinderen in echte, heftige thuissituaties. Om hun privacy te beschermen is er soms gekozen voor een andere, fictieve naam.

Delen mag, graag zelfs ♡

Sascha Groen, 36 jaar, een creatieve omdenker, jonge moeder, eigenwijs, optimistisch, chaotisch, tikkie naïef, ongeduldig, en sinds augustus 2017 -Weduwe in Opleiding. Sascha is tevens schrijfster van het boek Papa Draak wordt niet meer beter, een liefdevol en troostrijk prentenboek voor peuters en kleuters over een zieke ouder en afscheid nemen.

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top