Onze jonge mantelzorger Viroen bij “Lieve Premie’

Al sinds hij Bedrijfskunde-MER studeert zorgt onze gastblogger Viroen Soebedar (22) als mantelzorger voor zijn zieke moeder. Het kostte hem een jaar studievertraging, maar hij blijft doorstuderen. Viroen zet zich enorm in om het thema ‘mantelzorg’ op de kaart te krijgen. Een paar weken geleden riep hij de toekomstige premier zelfs op om meer te investeren in mantelzorg.

Op de site van het RTL Nieuws-concept ‘Lieve Premier’ doet hij een reguliere stagedag uit de doeken. Hij werkt van negen tot vijf en daarna is hij ongeveer van zes tot negen uur in de avond bezig met zijn zorgtaken. Daarna heeft hij nog anderhalf tot twee uur de tijd voor zijn studie of sport.

‘Komt mijn moeder nog wel buiten als ik er niet ben?’, vraagt Viroen zich af. Hij is mantelzorger en zorgt naast zijn fulltime baan zeven dagen per week voor zijn moeder. In het verkiezingsproject ‘Lieve Premier’ van RTL Nieuws schrijft hij een brief over zijn zorgen aan onze toekomstige premier. ‘Gaat u structurele hulp regelen voor mantelzorgers, zodat ze er niet alleen voor staan?

De verkiezingen zijn inmiddels al geweest maar een premier hebben we nog niet meteen. Laten we hopen dat degene die het gaat worden, notie neemt van de hartekreet van Viroen!

 

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top