skip to Main Content
Jonge Mantelzorger Viroen: Een Goede Start Van De Week

Jonge Mantelzorger Viroen: een goede start van de week

Jullie hadden nog een blog van mij te goed:
Blog: De eerste week van Februari 2017
Maandag 30 januari:
De dag begon om 06:30. Even goed wakker worden, klaarmaken en een goede start van de week met een eigen gemaakte smoothie. Ik wilde vanaf deze week starten met gezond eten. Mijn tante Hilouise had mij een schema gegeven en daarmee ging ik aan de slag. Mijn werkdag begon om 09 uur. Om 17 uur was ik klaar en ging ik naar huis. Vanuit huis ben ik naar het Dianet l Thuis in dialysezorg gegaan om mama op te halen. Omstreeks 19:30 waren we in Berkenstede, waarna ik om 21.50 uur naar huis ging. Ik werd opgehaald door mijn vader. Het gezonde schema was goed gelukt en ik kon niet wachten totdat ik morgen hetzelfde weer kon presteren.
Dinsdag 31 januari
De dag begon om 07:30. Goed wakker geworden, klaargemaakt en mijn smoothie gedronken. Van 09 tot 16 uur gewerkt en toen richting huis. Ik heb toen mijn trainingspullen gepakt en ben richting het AMC gegaan. Omstreeks 19:45 kwamen we aan in Berkenstede. Toen heb ik samen met mama series gekeken, totdat ik in de gaten kreeg dat het 21 uur was en ik moest trainen. Dat werd haasten! Dus toen heb ik mama snel in bed gelegd en ben gaan trainen tot 22:30. Nu komt het; iedereen kent dat spreekwoord wel: Haastig spoed is zelden goed.. Ik dacht ik ga snel 10 minuten crosstrainer en daarna kracht. Maar ik had mijn telefoon bij me. Dus ik leg mijn telefoon daar neer en was na 10 minuten zo gefocused op de krachtoefeningen dat ik vergat om mijn telefoon mee te nemen. Eindstand, waren we klaar met trainen en gingen we naar huis. Pas na 23:15 besefte ik dat mijn telefoon daar binnen lag. Ik ben toen nog terug gereden, maar ik kon niet meer naar binnen. Dus ik heb een nachtje zonder telefoon geleefd.
Woensdag 1 februari
De dag begon 07:30. Ik schrok wakker, geen wekker natuurlijk.. Toen ben ik snelle jelle gaan klaarmaken, met de auto richting Basic Fit Diemen en gevraagd naar mijn telefoon en ja hoor hij was gevonden. Ik had het geluk dat ik wist waar mijn telefoon lag en dat niemand daar ging sporten na mij. Dat zei de vrouw achter de balie ook. Nadat ik mijn telefoon had ging ik naar huis. Mijn vader voelde zich niet zo lekker en ik ben toen thuis gebleven met hem tot 12/13 uur. Daarna ben ik naar werk gegaan en heb ik gewerkt tot 17 uur. Ik heb daarna de auto gezet bij Berkenstede Diemen en daarna met de bus richting Bijlmer Arena gegaan. Vanuit Bijlmer Arena naar het AMC en vanuit het AMC terug naar Berkenstede. Een hele reis, maar ik was er rond 20 uur. Van 20 tot 22 uur heb ik mama geholpen met van alles en hebben we onze quality time van de dag gehad. Ik heb zelfs met haar naar Soufiane Touzani en YousToub gekeken. We lagen in een deuk! Als echte fan van Bart Ramselaar en Steven Bergwijn moest ik die vlog wel goed bekijken he! Rond 22:45 was ik thuis. Ik viel daarna als een blok in slaap.
Donderdag 2 februari
De dag begon om 07:30. Rustig wakker geworden, want ik moest mijn vader brengen naar zijn darm onderzoek bij Bergman Clinics een gebouw tegen het AMC aan. Rond 10 uur had ik hem gebracht en toen heb ik hem rond 12 uur weer opgepikt. Het onderzoek was goed verlopen volgens hem. Het was een inwendig onderzoek van de darmen, omdat mijn vader daar last van heeft. Volgende week donderdag krijgt hij de uitslag. Hij mocht als gevolg van het onderzoek 24 uur lang niks belastend doen. Autorijden dus ook niet. Ik besloot hierom om thuis te werken. Ik had mijn werkzaamheden om 13 uur af, dus ik besloot om naar de kapper te gaan. Mijn kapper is Faisels Hairfashion sinds ik in Amsterdam woon. En ik ben tevreden met hem! #aanrader
Na de kapper ging ik naar huis, even kijken hoe het met mijn vader was. Ik heb toen de auto bij Berkenstede geparkeerd en ben weer met de bus en daarna metro richting AMC gegaan. Uiteindelijk waren we rond 19:15 in Berkenstede. Ik had met mijn moeder verteld dat we een zouden bowlen van 19 – 21 uur en dat ik het tweede uur zou aansluiten. We gingen bowlen omdat Ezra jarig was woensdag 1 februari. Dus dat betekende dat ik snelle jelle haar moest helpen met wassen en in bed leggen. Ik was uiteindelijk 20:10 op Borchland, the place to B. en heb ik 50 minuten kunnen bowlen. Na de bowlsessie hebben nog iets gegeten bij de MCDonalds. Toen ik daar iets had gegeten dacht ik Shit, daar gaat mijn gezonde schema.. Maarja volgende week beter. Na de MCDonalds hebben we Vashu nog thuis gezet in Almere.
Vrijdag 3 februari
De dag begon om 07:30. Wel weer een smoothie gedronken en goed wakker geworden. Van 9 tot 15 uur gewerkt bij de Gemeente Amsterdam en daarna richting huis. Even snel gedoucht en daarna Vashu opgehaald van station. Daarna even boodschappen gedaan voor mijn moeder en voor thuis en daarna richting huis. Daarna heb ik vashu gedropt op de Amsterdamse Poort en ben ik naar huis gereden. Vanuit huis ging ik met de metro naar mijn moeder in het AMC Amsterdam en daar gebeurde er weer iets vreselijks. We hadden een rolstoeltaxi besteld om 19:15, maar Connexxion – Zorgvervoer liet een taxi komen waar geen rolstoel in kon.. Daar stonden we dan.. Moest er een nieuwe taxi besteld worden.. In het reglement staat dat er dan binnen minimaal een half uur een andere rolstoeltaxi kan komen. Dus 19:45. Uiteindelijk kwam er pas een taxi om 20:05. We hebben dus 50 minuten gewacht, dat is vergeleken met de andere patienten, niet zoveel. Maar 50 minuten lang heeft mijn moeder toch pijn geleden.. Ik heb een klacht ingediend omdat Connexxion weet dat wij 10x per week met bussen van connexxion reizen en toch maken ze zo een cruciale fout, waardoor wij bijna een uur moesten wachten. Echt belachelijk. Oproep aan Azivo Zorgverzekeraar ga in gesprek met het zorgvervoer, het is een zooitje bij de planning.
Uiteindelijk schoof heel mijn planning van de avond op. Ik wilde namelijk 20 uur klaar zijn met mama, zodat ik naar SSA Surinamese Students Abroad kon. Maarja dat werd dus 21/21:15. Omstreeks 22 uur waren we in Amsterdam Centrum. Van 22:30 tot 00:30 waren we bij Grand café Heineken Hoek. Het was gezellig, een aantal nieuwe mensen leren kennen, genoten met de familie en vrienden die ik al kende en het was een leuke avond. Na SSA zijn we eerst Kevin gaan afzetten en daarna Vashu. Door de wegwerkzaamheden aan de A9 moest Jay omrijden, ik heb er weinig van meegekregen want ik was in slaap gevallen. Uiteindelijk kwamen we om 04 uur thuis en hadden we gelukkig beide geen verplichtingen op de zaterdagochtend. Ik had mijn moeder al voorbereid dat ik niet op zaterdagochtend kon komen.
Zaterdag 4 februari
De dag begon om 12 uur. Een heel gek tijdstip voor mij om wakker te worden. Ik was al een beetje gewekt door mn vader, die naar mijn moeder was gegaan.. Maar ik ben dus doorgaan slapen. Lekker een dagje thuis doorgebracht, beetje luieren en in de middag ging ik naar mijn moeder toe. Mijn neef en nicht waren er eerst en daarna ben ik rond 18 uur bij mijn moeder gegaan. Later kwamen mijn oom en tante en nichten bij mijn moeder. We hebben toen even met zn allen gezeten en mama vond het erg leuk.
Nadat de familie weg was begon AZ-PSV . Ik wist gewoon dat het duel in 2-4 zou eindigen. Net als in 2014/2015. Ik was echt blij voor JETRO WILLEMS! Ik ben altijd in hem blijven geloven, hij is voor mij echt een jongen van de club PSV. Daarom was het moeilijk voor mij om te geloven dat die jongen soms werd uitgefloten door de eigen aanhang. Hij blijft een fantastische speler. Ja, Real Madrid wordt zijn eindstation let maar op. #strijder #discipline.
Na de wedstrijd heb ik mama geholpen en ben ik met Jay voor de ene na laatste keer deze week een rondje gaan rijden. Het is voor ons het ideale ontspanningsmoment. Muziekje aan, uitzicht over de polderbaan, koffie erbij.. en ohja mn lievelingszangeres was er ook bij Shivani! #jeeej #donnybankoegrande
Zondag 5 februari
Lekker vroeg opgestaan, beetje opgeruimd en richting mama. Lekker koffie gedronken en een tosti gegeten met haar. Daarna ging zij nog even lunchen met de mensen en startte ik alvast de wedstrijd Roda JC – ajax. Als ik eerlijk ben hoop ik dat ajax zo blijft spelen als de eerste helft, ongelukkig en slordig. Datzelfde geldt voor Feyenoord. Ik ben een echte PSV er en hoop daarom ook daar beide ploegen hun steken laten vallen. En anders komt het wel op 26 feb Feyenoord – PSV of 3 april PSV – Ajax. Na al het voetbalwedstrijdjes ging ik nog thuis even gamen met Jay. Lang geen games meer gespeeld.
Daarna ben ik rond 18:30 uur naar mama gegaan. Ze had al inmiddels gegeten. Ik had haar beloofd dat ik haar zou gaan douchen op zondag. Nou, belofte maakt schuld en ik heb haar geholpen. Voordat we gingen douchen hebben we nog naar de theater show van Roue Verveer gekeken. Roue Verveer u was geweldig, we hebben genoten. Nadat mama in bed lag, zijn Jay en ik voor het laatst een rondje gaan rijden. Het werd niet te laat, om 23:30 lag ik al in bed.
Hoe maakte mama het deze week?
Ze is op een stabiel niveau en doet haar best om dit niveau vast te houden en te verbeteren. Aankomende donderdag hebben we een gesprek met de arts en kunnen we bespreken hoe en wat er beter kan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X