Is je al iets opgevallen?

Ik weet niet of je iets gemerkt hebt de afgelopen dagen maar we hebben het aantal blogs tijdelijk iets omlaag gebracht. In plaats van 2 doen we er de komende weken even 1 per dag en dan om 09.00 uur.

De reden waarom we hier voor kiezen is omdat we op het moment echt heel veel tijd aan de hulplijnen doorbrengen. Als een van de weinigen zijn wij  bij Mantelzorgelijk 7 dagen per week tot 23.00 uur telefonisch bereikbaar en daar wordt sinds de lockdown van half december énorm veel gebruik van gemaakt.

In de eerste lockdown van Maart 2020 kregen wij nog een financiële bijdrage vanuit het ministerie van VWS om de hulplijnen volledig op te kunnen tuigen. Met name voor de extra mankracht. In deze lockdown is daar helaas geen enkele sprake meer van en doen Margreet en ik het samen en volledig om niet. Dat doen we graag maar dat gaat inmiddels ten koste van te veel andere – voor ons ook belangrijke – zaken. En dat is niet goed, vandaar deze keuze.

Gelukkig hebben we genoeg verhalen van onze vaste, trouwe gastbloggers om de dagen mee te vullen. Natuurlijk blijven we de komende tijd alle ontwikkelingen en nieuwsfeiten voor jullie volgen voor ons vaste opiniestuk op de maandag, blijft Margreet haar mantelzorgervaringen delen op de zondag en zal ik de zaterdag voor mijn rekening nemen voor de nodige tips en weetjes.

Wil je de komende tijd zelf een ervaringsverhaal of een tip kwijt voor op de website? Mail dan naar marjolijn@mantelzorgelijk.nl en dan neem ik even contact met je op.

Laten we hopen dat deze heftige periode spoedig tot een eind zal komen en dat we weer terug kunnen naar normaal.

Hou vol en tot snel weer!

 

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top