skip to Main Content
Foto © Claudia Otten

Ingewikkelde situatie

Het is een ingewikkelde situatie thuis en een gevecht in mijn hoofd en met mijzelf. Mijn vrouw brengt nog steeds lange uren door in bed. Dit is een situatie waar ik zelf tijdens een multidisciplinair gesprek tijdens de opnamen van mijn vrouw in een gzz instelling voor heb gepleit dit te accepteren. Toch blijft het ontzettend moeilijk dit te zien. Het veroorzaakt bij mij ook een leeg en eenzaam gevoel.

Gisteren ben ik met mijn vrouw na lange tijd weer naar de fysio/ artrose therapie geweest. Na afloop gaf mijn vrouw aan dat het goed was gegaan. Mijn vrouw heeft veel gewricht pijn. Gezien het vele liggen denk ik dat het wel een logisch gevolg is. Morgen hebben wij samen een gesprek van de ambulant ondersteuner van Cordaan. Ik ben heel nieuwsgierig hoe mijn vrouw op haar zal reageren. Mijn vrouw en de ondersteuner hebben elkaar alleen telefonisch een keer gesproken.

Vrijdag hebben mijn vrouw en ik een gesprek met de psychiater en ambulant ondersteuner van het fact team. Dit naar aanleiding van de aanvraag wlz/ggz. (wlz = wet langdurige zorg, nodig voor een indicatie intramurale zorg) Aankomende donderdag gaat mijn vrouw voor het eerst een dag naar een dagopvang in een verzorgingshuis. Ik hoop dat mijn vrouw het naar haar zin gaat hebben. Voor mij is het een dagje ontlasten. Ik moet weer wennen aan het idee en weet nog niet hoe ik deze tijd ga invullen voor mij zelf. Als het weer het enigszins toelaat mogelijk een ritje op de scooter naar de kust.

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X