skip to Main Content
Foto © Claudia Otten

Ingewikkelde bui

De afgelopen dagen zit mijn vrouw in een ingewikkelde bui. Suiker is te zoet en citroen is te zuur, oftewel niet goed in haar vel. Ja, natuurlijk is mijn vrouw vanwege deze situatie opgenomen in een ggz instelling maar dit spant wel de kroon. Ik probeer de leuke momenten voor ons er uit te plukken, maar dat valt niet mee.

Gisteren heb ik een bakkie koffie gedaan bij mijn vrouw en ben maar weer weggegaan. Mijn vrouw was zo moe dus kon ze lekker slapen. Zaterdag zijn we samen een stukje wezen rijden met de auto. Hier geniet mijn vrouw ontzettend van. Maakt niet uit waar we naar toe rijden. Alleen recht door is al prima. Onderweg had mijn vrouw trek in een haring, dus geregeld.Vanmorgen moest mijn vrouw vroeg naar het revalidatiecentrum. Al mopperend stapte mijn vrouw vanmorgen in de auto, ik had haar opgehaald om daar samen naar toe te gaan. Zo kon ik bij het revalidatiecentrum even sporten.

Helaas ging de therapie door de bijwerkingen van de nieuwe medicatie welke mijn vrouw nu een paar dagen gebruikt niet lekker. Op de terugweg naar de ggz instelling hebben wij wat lekkere boodschappen voor mijn vrouw gedaan. Doordat ik niet veel meer te zorgen heb voor mijn vrouw en daardoor minder om handen heb is er meer tijd om mijn eigen opgelopen schade naar buiten te laten komen. Samen met mijn behandelaars bemerken we dat ik zorgvuldig opgebouwde schade heb opgelopen is de afgelopen tientallen jaren van zorgen en zorg. Dat samen met alle ballen in de lucht proberen te houden. Met gepaste trots kan ik schrijven dat mij dat heeeel lang gelukt is, maar nu niet meer. Overdag kom ik nu wel door maar de avond/nacht is ellende. De psychische pijn in mijn hoofd is dan geen lolletje. Gelukkig heb ik wel medicatie welke bijna altijd helpt om mijn hoofd stop te zetten voor de nacht. Ik heb afgelopen week contact gehad met mijn huisarts en behandelaar omdat ik het even niet goed trek. Dus de hulptroepen staan weer even op scherp. (huisarts en behandelaars) Morgen heb ik een afspraak met een welzijnscoach. Daar heb ik veel zin in.

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X