skip to Main Content
Ineens Val Ik Stil

Ineens val ik stil

Maandenlang heb ik me de grote bewaker van het welzijn van mijn moeder gevoeld. Ik kon niet meekijken, alleen op afstand meevoelen en proberen alle eindjes aan elkaar te knopen. Constant alert zijn of alle zorgverleners wel de juiste en meest recente informatie hadden. Opletten of de dossiers wel volledig waren en of de overdrachten goed gingen. En na 15 weken alertheid val ik ineens stil.

Eigen bubbel

Ik heb nog duizend kleine dingen te doen. Zoveel zaken te regelen. Spullen te bestellen. Maar nu even niet. Ik laat de tijd even aan mij voorbijgaan. Het lijkt of ik geheel in mijn eigen bubbel zit. Of mijn wereld me heel even los laat. Ook deze blog vond ik ineens een hele opgave. Maar toch dwing ik mezelf ertoe om de laptop aan te zetten en te beginnen.

Herkenbaar?

Want ik vraag me ineens af of jullie dit herkennen?

Dat je vanuit een hele hectische periode, ineens zomaar de tijd voorbij kunt laten gaan. Dat de uren aan je voorbij trekken en dat je even helemaal stilvalt. En dat je dat ook nog goed vindt. Ik denk zelf dat het een moment is tussen de eerdere hectiek en wat meer balans. Wellicht is het een opstapje naar wat meer ontspanning. Dat hoop ik dan maar.

To-do-lijstjes

Nu ook de vakantieperiode is aangebroken neem ik me voor om daar ook wat meer van te gaan genieten. Dat mijn to-do-lijstjes niet langer alleen gevuld zijn met wat moet, maar vooral ook met wat nu wel weer kan. Ik hoef namelijk niet meer 24 uur per dag als een havik de boel in de gaten te houden. Het lijkt een goede tijd om ook leuke dingen erbij te doen. Alhoewel ik wel denk dat het nog een uitdaging wordt om dat net zo belangrijk te maken als dat mijn plichten zijn.

Moet ik dit nu doen?

Dus ik neem even de tijd om te wegen wat nu echt belangrijk is. Wellicht ken je de methode, maar ik deel hem graag met je. Je kunt met één zin inzicht krijgen in het belang van een taak of opgave. De kunst is om steeds de klemtoon op een ander woord te leggen. Zeg het hardop, want dat helpt. De zin is: Moet ik dit nu doen?

Iets moois

Ik ga gelijk aan de slag met mijn eigen tip en neem mijn lijstjes door.

Want moet ik dit nu doen? Moet ik dit nu doen? Moet ik dit nu doen? Moet ik dit nu doen? Moet ik dit nu doen? Dit gaat lucht geven. De lat kan op onderdelen lager of zeker later. Dan heeft het stilvallen me vandaag toch wel iets moois opgeleverd….

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X