#IKZIEJEWEL 

Vorige week begon het, in een aflevering van Kassa. Een sterk item over de zorgen van ouders van kinderen met een zware handicap zorgde voor een lawine aan reacties en een enorme betrokkenheid op social media. Wat een enorm succes had het pamflet van ouders zoals Jan en Sonja! Anderhalf miljoen mensen hebben het filmpje gezien.

En wat is het fijn dat programma’s als Kassa juist nu uitgebreid aandacht besteden aan de problemen van gezinnen die te maken hebben met een kind (groot of klein) met zware handicap! Want het is heel belangrijk om nu heel Nederland – en met name de onderhandelaars van ons volgende kabinet – te bereiken!

Mantelzorgelijk doet dan ook met volle overtuiging mee aan deze prachtige actie. Kijk even naar het pamflet dat enkele ouders van zwaar gehandicapte kinderen gemaakt hebben. Daaronder Jan van Bijnen, vader van Kalle.

En maak daarna een selfie, een mooie of grappige, gevoelige of verfrommelde foto van jezelf – en deel hem met de hashtag #ikziejewel 

Laten juist wij mantelzorgers onze social media overspoelen met foto’s, waarmee we laten zien: gezinnen met meervoudig beperkte kinderen staan niet alleen. Wij zien ze. Wij zijn er voor elkaar. Wij willen maatwerk.

 

Daan, zoon van onze Mantelzorgelijk-schrijfster Jacomien Wolfkamp

Marilou, dochter van Mantelzorgelijk-schrijfster Leonieke Wierz

Paul de Leeuw


Lilian Marijnissen

Barbara en Effi

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top