Foto © Claudia Otten

Ik zie het even niet meer zitten

Er gebeurt weer een hoop in een korte tijd.
Mijn vrouw logeert op dit moment nog bij de zorginstelling Nieuw Unicum.Tijdens de eerste week van het verblijf zijn er wat dingen gebeurd waardoor er plekjes vrij komen voor nieuwe bewoners. Nu geeft dat schijnbaar bij een paar bewoners en logees onrust en worden door personen deze woonplekken verdeeld. Uiteraard kan dit helemaal niet maar mijn vrouw is er gevoelig voor. Het gaf behoorlijk wat heisa welke mijn vrouw ook bij mij neerlegde. Ik heb geprobeerd haar wat gerust te stellen. Gisteren is mijn vrouw naar de medewerkers van de afdeling “Aanmelding en Plaatsing”geweest om deze heisa te bespreken. Ook hier hebben zei mijn vrouw uitgelegd dat de toekenning echt bij Nieuw Unicum ligt en zich niets moet aantrekken van de verhalen. Vanmorgen heb ik ook contact gehad met de medewerkers van deze afdeling om dit te bespreken. Tevens gebruikgemaakt om te peilen waar mijn vrouw qua wachtlijst staat. Immer, de prognose van 3/4 a 1 jaar is verstreken. De wachtlijst zit nog steeds vast. Er is een te minimaal verloop waardoor de wachttijd voor mijn vrouw met zes maanden kan gaan oplopen. Ik ben hier ontzettend van geschrokken. Ik weet even niet hoe ik dit ga doen. Komt bij dat de UWV mij heeft laten weten dat mijn wia uitkering in augustus 2022 afloopt. Aangezien ik geen gebruik maak van de door de UWV beoordeelde werk restcapaciteit zal ik vanaf eind augustus een vervolguitkering krijgen van €600 per maand bruto. Omdat mijn vrouw een wao uitkering heeft kom ik niet in aanmerking voor eventuele toeslagen. Ik heb eerder geschreven dat er een her-beoordeling loopt bij de UWV omdat mijn gezondheid verslechterd is. Bijzonder hoe de UWV heeft kunnen beoordelen dat ik restcapaciteit heb om te werken maar mijn gezondheid achteruit gaat. Nu zijn het traject her-beoordeling en de vervolguitkering wel twee afzonderlijke zaken, maar mocht de beoordeling negatief uitpakken weet ik wel meteen waar ik voor sta. Dan weet ik nu al dat ik in een paar jaar tijd van financieel meer dan kerngezond naar bijstandsniveau. Daar heb ik het dan voor gedaan al de jaren. Ik zou nog tegenstander kunnen worden om mantelzorger voor je partner te zijn in combinatie met werken.(cynisch bedoelt) Als je ziek wordt dan….. Ik ben even radeloos wanhopig.

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top