Ik wil hulp, echte hulp maar waar? #FTD

Robin roodborstjeIk heb 4 psychologen en maatschappelijk werk afgelopen, zij konden mij niet helpen. Testen werden afgenomen bij mij, of ik geen zelfmoord wilde plegen, iedere keer werd het mij gevraagd en/of ik mogelijk depressief was.
Behalve bij 1 psychoog, na ongeveer 15 minuten, mijn verhaal aanhorende, vermoedelijk heeft jouw man FTD. FTD wat is dat?
Hij heeft het mij duidelijk uitgelegd, mijn wereld stortte in. In eerste instantie heb ik ook aan Narcisme gedacht. Wat op elkaar lijkt.
Inmiddels weet ik zoveel over Narcisme, FTD, Alzheimer en Parkinson. Mogelijk nog meer dan de artsen zelf, wij hebben de ervaring om met deze ziekte om te gaan.
De artsen niet, zij leren alleen uit de boeken en doen testen, bloedonderzoek, horen ons verhaal aan.

In de periode dat mijn man bij de psychiater liep, heeft hij 6 advocaten afgelopen, omdat hij wilde scheiden. Hij kan niet eens voor zichzelf zorgen. Hij scheiden? Tenzij er een andere vrouw zou zijn die voor hem zou willen zorgen. Er was/is geen andere vrouw. De rekeningen vielen in de bus van de advocaten.
Onze bankrekening, werd geplunderd, grof geschreven, door mijn man. In het begin had ik niets in de gaten, want hij weet niet hoe hij moet internetbankieren.
Ik hou de administratie bij, de eerste keer dat het mij overkwam. Huilen, woede, ruzie, onmacht.
Hij is gewoon simpel naar de bank gegaan. Pas na 2 maanden kwam ik er achter. Wat is hier aan de hand, waar is ons inkomen. Mijn man had een andere rekening geopend.
Waar ons inkomen op kwam en ik kon er niet bij, alles was van hem. Maar dan ook alles en niets was meer van ons samen.
Ik dacht dat ik alles op orde had, dus niet. Hij was slimmer, het is mij nog 2 keer overkomen, zelfs 3 maanden geleden. Gewoon zijn rekening geblokkeerd waar het inkomen op werd gestort, opnieuw geen inkomen.

Roddelen, kwaad spreken over mij, naar familie toe, vriendinnen, de buren. Als ik een buurvrouw tegen kwam, jij wilt hem in een tehuis plaatsen en jij hebt zijn bankrekening leeggehaald. Ik schaamde mij kapot. Dit heeft hij tegen iedereen verteld.
Het helpt niet om de verdediging in te gaan, dit wist ik al ondertussen. Moest ik mij hierover druk maken? Ja, het doet pijn, enorm veel pijn en verdriet. Het laat je niet los.
Ik wil zo graag huilen, maar dan ook echt huilen, behalve lukt het niet. Soms tranen, maar kom niet verder.

Ik wil hulp, echte hulp, maar waar. Wat moet ik doen? Toen kwam ik bij de site FTD lotgenoten en heb contact opgenomen.

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Lieve Robin.

  Veel is voor mij herkenbaar in je verhalen , al 8 jaar leef ik samen met een man die ik in vele dingen niet meer ken , hij heeft ongeveer 4 jaar geleden onderzoeken gehad in een streek ziekenhuis , nog niets op de scans te zien .
  De neuro psycholoog zei wel dat we rekening moesten houden met de ziekte van Pick (nooit van gehoord) , en hij moest onder controle blijven , na een jaar weer terug komen .
  Vergeet het maar!!! ik heb niets , die artsen zijn gek zei hij.
  Ik hoop dat jou verhalen de wereld overgaan , ze zijn duidelijk en heeeeel erg belangrijk voor voor ons .
  Er komen steeds meer mensen die met deze vorm van dementie vele jaren van hun leven moeten worstelen met onbegrip en radeloosheid .
  De partners van mensen met deze ziekte hebben het ZWAAR !
  FTD lotgenoten forum zonder dit forum had ik het niet gered , met steun van mijn carer Mart ….ea.
  Hou vol Robin net als ik , en velen anderen .
  Veel liefs van mij .
  STERRE !

 2. Sterre, bedankt! Het is inderdaad heel moeilijk om een diagnose te krijgen, omdat de vermoedelijke pieker {Pick} niet wil mee werken. Vooral het onbegrip van de artsen. Huwelijksmoeilijkheden, een eenvoudige diagnose, toch. Dit is waar ik naar toe wil, duidelijkheid, herkenning. Dit zal meer naar voren komen in mijn volgende blogs.
  Fijn dat je hebt gereageerd, ik hoop dat meerdere zullen reageren, hoe meer hoe beter, voor de toekomst.
  Robin

 3. Is de diagnose vastgesteld.?
  Vreselijk herkenbaar..
  Het lijkt zo op FTD…
  Partner met zeer veel psychische problemen, 3 diagnose s..
  Die allemaal niet lijken te kloppen
  .
  Sterk afnemende empathie
  Moeite met plannen, overzicht houden.,…extreme moeheid,
  Agressie,
  .. Eetbuien..

  Dwangmatigheid…

  En we weten niet wat er aan de hand is.

  Het kan jaren duren toch??
  Voor er eeen FTD diagnose wordt vastgesteld..

  Sterkte voor allen die in soortgelijke situaties zitten..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top