skip to Main Content
Foto © Claudia Otten

Ik schrijf van me af maar niet alles

Ik schrijf regelmatig van mij af via dit blog, maar uiteraard schrijf ik niet alles. Niet omdat ik bepaalde dingen niet wil opschrijven maar omdat dat domweg lastig en confronterend is. Dit blijk wel uit het feit dat ik de afgelopen dagen veel last heb gehad van PNEA (Psychogene niet-epileptische aanvallen) door spanningen. Zeker niet fijn als je alleen bent. Niet dat het veranderd als er iemand bij is. Maar ik overleef het wel hoor. Mijn vrouw is gestart met de nieuwe antidepressiva medicatie. De eerste dag kreeg mijn vrouw deze in de ochtend maar dat beviel niet goed. Zodoende neemt mijn vrouw nu in de avond de medicatie. Vandaag heeft mijn vrouw weer een emdr/traumatherapie gehad. Net als vorige week is deze zwaar gevallen. Vanmiddag belde mijn vrouw mij. Ze vertelde dat ze op de afdeling samen appelflappen hebben gemaakt. Mijn vrouw deed de appelflappenkruiden op de vulling. Appelflappenkruiden vroeg ik, wat is dat.. Suiker met kaneel.Ik vond deze beschrijving echt subliem. Ik krijg weer een grijns nu ik het schrijf. Morgen moet ik weer eens de ontspanning opzoeken. Misschien stukje scooter rijden richting de kust.

Vandaag heb ik voor mij zelf contact gehad met onze huisarts en mijn behandelaar. Ik schreef al eerder dat het niet zo goed gaat met mij. Nu mijn vrouw is opgenomen in een ggz instelling heb ik veel minder tot geen zorg voor mijn vrouw. (Zorg is wat anders dan zorgen, want zorgen heb ik nog steeds) De tijd en ruimte welke dit geeft vult zich op met de problemen welke ik heb zoals de burnout en ptss. Ik heb er behoorlijk last van, mede door het ontbreken van een schouder op momenten, of gewoon even kletsen, zeuren of huilen. Ik heb echt wel wat contacten die ik regelmatig spreek maar toch mist er ook wat.

Zoals ik al vaker schrijf heeft mijn vrouw een jeugdtrauma. Sinds ongeveer zes jaar is dit boven water gekomen. Door het trauma van mijn vrouw ben ik ook slachtoffer geworden. Tot de tijd dat het verleden van mijn vrouw niet duidelijk was snapte ik van bepaalde zaken niets. Van bepaalde dingen dacht ik dat het aan mij lag, dat ik iets fout deed of had gedaan. Al de jaren leven met vraagtekens heeft littekens achtergelaten. Dit heeft veroorzaakt dat ik moeilijk met onduidelijkheden of onvoorspelbare zaken kan omgaan. Toch heeft mijn zorg voor mijn vrouw er nooit en te nimmer onder geleden. Het is zelfs versterkt door de vraagtekens. Ik heb vandaag een duidelijke hulpvraag neergelegd bij mijn behandelaar en huisarts. Met beide heb ik hieromtrent binnenkort een afspraak. En natuurlijk gaat alle zorgen gewoon door. Zo ben ik vandaag weer met mijn vrouw naar de revalidatiecentrum geweest voor haar artrose therapie. Kon ik ook een uurtje naar het sportcentrum bij het revalidatiecentrum. Sinds een paar dagen krijgt mijn vrouw nieuwe antidepressivum. Helaas geeft dit nu nog veel bijwerkingen. Er zal extra medicatie gegeven worden om de bijwerkingen te verminderen. Hopelijk werkt dit snel.

 

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X