“Ik kom altijd tijd te kort!”

Ik lig als mantelzorger vaak wakker van het feit dat ik altijd tijd tekort kom. Er zijn gewoon niet genoeg uren in een etmaal. Het voelt alsof ik constant achter de feiten aan loop, terwijl ik probeer om voor mijn zorgintensieve kind te zorgen. De verantwoordelijkheid weegt zwaar op mijn schouders en het voelt alsof er altijd iets is dat gedaan moet worden.

Mijn dagen zijn gevuld met allerlei taken en verantwoordelijkheden. Naast het zorgen , moet ik ook nog huishoudelijke taken uitvoeren, boodschappen doen, afspraken regelen en administratieve taken afhandelen. Daarnaast probeer ik als ZZPer ook een aantal betaalde opdrachten af te ronden. Het voelt als een constante race tegen de klok, waarbij ik probeer om alles gedaan te krijgen.

Ik probeer mijn tijd zo efficiënt mogelijk in te delen en prioriteiten te stellen, maar het is soms moeilijk om alles gedaan te krijgen. Er zijn momenten waarop ik mezelf voorbij loop en mijn eigen behoeften op de achtergrond verdwijnen. Daarnaast ben ik altijd moe. Ik merk dat ik mezelf vaak wegcijfer voor de zorg van mijn kind maar ik realiseer me ook dat het belangrijk is om goed voor mezelf te zorgen.

Het is belangrijk om een balans te vinden tussen de intensieve zorg en mijn eigen welzijn. Soms moet ik mezelf eraan herinneren dat het oké is om hulp te vragen en om taken uit handen te geven. Ik ben geen supermens en kan niet alles alleen doen. Het is belangrijk om een ondersteunend netwerk om me heen te hebben, waar ik op kan bouwen en op kan vertrouwen.

Hoewel de tijd altijd een uitdaging zal blijven, probeer ik elke dag te genieten van de kleine momenten. Momenten waarop ik even kan ontspannen, een kopje koffie kan drinken of een wandeling kan maken. Het zijn deze momenten die me helpen om weer op te laden en door te gaan.

Als mantelmama zal ik altijd te maken hebben met een gebrek aan tijd, maar ik blijf mijn best doen om de zorg voor mijn dierbare en mijn eigen welzijn in balans te houden. Ik weet dat ik niet de enige ben die hiermee worstelt. Ik ben wel benieuwd hoe lotgenoten hiermee dealen.

Esther

De Redactie van Mantelzorgelijk helpt mantelzorgers op elk mogelijk vlak. Wat kunnen we voor jou betekenen? Mail naar contact@mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top