Ik heb dementie #boekentip

13559416-dementie-concept-van-geheugenverlies-als-gevolg-van-alzheimerDit voorjaar verschijnt het boek ‘Ik heb dementie’. De kern van dit boek vormen 60 brieven van ‘ervaren dementiepatiënten’ aan lotgenoten. Persoonlijke brieven waarin deze 60 personen aangeven wat hen helpt om de ziekte een plaats te geven in hun leven. Brieven met persoonlijke ervaringen en praktische tips. Ik heb dementie is hierdoor het eerste boek dat door een groep mensen met dementie zelf geschreven wordt!

Uiteraard is het boek gericht op mensen met dementie zelf. Maar ook voor mantelzorgers en professionals is het boek heel interessant.

Marcel Olde Rikkert en Ruud Dirkse stellen het boek samen. Marcel is klinisch geriater, directeur van het Radboudumc Alzheimer Centrum, auteur van het boek ‘Jong blijven & Oud worden’ en hoogleraar. Ruud is directeur van zorginnovatiebureau DAZ, auteur van drie populaire dementieboeken en betrokken bij vele vernieuwende projecten om mensen met dementie in hun kracht te zetten, zoals DemenTalent.

Naast de brieven bevat het boek ook eigen bijdragen van Marcel Olde Rikkert en Ruud Dirkse. Zij schrijven ondermeer over het belang van empowerment van de mens met dementie.

Het boek wordt uitgegeven bij uitgeverij ‘Sinds 1883’, die rond andere onderwerpen al goede ervaringen heeft met de opzet van een boek rond persoonlijke brieven.

Ik heb dementie is via de website van www.ikhebdementie.nl te reserveren. Je ontvangt het boek dan, zodra het uitkomt. Bij het boek ontvang je op dat moment ook de factuur. Het boek kost € 19,50.

Andere boeken over dementie van Ruud Dirkse zijn:

 

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top