Iedere dag een kans #mijnverhaal

“Het lijkt al een eeuwigheid geleden, de dag waarop we hoorden dat je ongeneselijk ziek bent. Het is pas een jaar geleden. Maar lieve mam, je hebt intussen iets ongelofelijks gedaan. Je bent gaan vliegen. De verhouding tussen de grootte van jouw vleugels en het gewicht dat je moet dragen, die klopt voor geen kant. Maar je vliegt! Niet als een vogel, dat kan niet meer. Maar jij vliegt – als een dappere kleine hommel!

Ik kijk naar je, terwijl je zit te breien. Je bent zo ziek, zo moe. Onze dagen zijn zo kort geworden. En niet alleen omdat het nu december is. De gevolgen van de kanker zijn zo zichtbaar. Eigenlijk zou je helemaal niks meer hoeven. Maar jij zit te breien en je hebt er heel veel plezier in. Een paar maanden geleden maakte je nog eentonige lappen, inmiddels zijn het veelkleurige, vrolijke kunstwerken – gemaakt van verschillende wolsoorten en stoffen. Het lijkt of je het jaargetijde te snel af wilt zijn, alsof jij nu al aan de lente denkt. Misschien wil je wel sneller zijn dan de winter.

Wat fijn dat je af en toe naar buiten wilt. Wat fijn dat ik je rolstoel mag duwen en dat we samen wat beweging krijgen. Voor mij is iedere dag die ik met jou samen heb en kans om er iets van te maken.”

Wat een ongelofelijk lief bericht in onze mailbox! L.v.J. uit Rosmalen stuurde ons deze ode aan haar moeder, die we heel graag met jullie delen! Wil jij ook een verhaal, een tip of een ervaring delen op Mantelzorgelijk? Dat kan – en als je wilt ook anoniem. Stuur een mailtje aan info@mantelzorgelijk.nl

 

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top