De ideale buren #mantelzorgmoment

“De ideale buren zijn onzichtbaar en onhoorbaar. Maar ze zijn altijd beschikbaar als je ze eens nodig hebt…” Met die wijsheid in je achterhoofd zul je misschien wel even glimlachen om het mailtje wat we van Sabrina Vermeulen kregen. Ze schrijft:

“Vorige week zaten mijn man en ik in de tuin. Hij heeft MS en zit in een rolstoel. Ik ging even weg om een boodschap te doen. Hij ook, maar dan anders. Mijn man ging even naar het toilet. Dat gaat normaal gesproken prima zelf. Maar deze keer… bij het overstappen van de rolstoel naar het toilet… knikten zijn benen weg. Opeens lag hij op de grond en kon niet meer opstaan.

Het raampje van het toilet stond gelukkig open en hij begon te roepen. “Hallo… hallo!” Onze buren zaten ook in de tuin en dachten nog even, wat vreemd dat hij zo roept. Maar dat het een noodgeval was, hadden ze absoluut niet in de gaten. Mijn man bleef maar roepen. “Hallo… hallo!” Op een gegeven moment riepen de buren zelfs lachend “Hallo..!” terug.

Een poosje later begonnen ze toch te twijfelen. Gelukkig hebben ze onze huissleutel en konden ze zichzelf binnenlaten. Daar vonden ze mijn man en hielpen hem overeind. En toen zei mijn buurman: Volgende keer moet je echt even “Help!” roepen, in plaats van “Hallo!” – dan komen we ook wat eerder kijken.

Nu weten we dat we de ideale buren hebben.

 

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top