Humans of New York – Pediatric Cancer series #media

honyEnige tijd geleden was er een mooie serie op het platform ‘Humans of New York’. Deze bracht het leven van verschillende kinderen met kanker in beeld binnen het Memorial Sloan Kettering Cancer Center. Het vertelt het verhaal van de artsen, verpleegkunidgen, onderzoekers, maar ook die van de kinderen, ouders en familie. Het is een hele mooie en ontroerende serie die voor veel mantelzorgers herkenbaar zal zijn. Zelf vond ik het ook erg mooi om de verhalen vanuit het perspectief van de medewerkers in het ziekenhuis te lezen. Het respect voor wat ze doen wordt voor mij alleen maar groter en het laat ook maar weer zien dat niemand onaangetast blijft rondom een kind me kanker.

Je vindt de verhalen hier.

Voor wie nog niet bekend is met Humans of New York (HONY)

Het is een platfrom van Brandon Stanton dat begon als een fotografieproject in 2010 met als doel om 10.000 inwoners van New York te fotograferen op straat en een onuitputtelijke verzameling te maken van de inwoners van deze metropool. Gedurende het project begon hij de mensen ook te interview en portretten te maken die uit zowel een foto als quotes bestonden. Dit resulteerde in een levendig en succesvolle blog met inmiddels 20 miljoen wereldwijde volgers. De portretten die hij schetst zijn dan ook niet meer alleen vanuit New York, maar ook van vluchterlingen, vanuit het ziekenhuis, de gevangenis en landen als Pakistan, Irak en Vietnam.  Het leert ons dat er achter ieder persoon een boeiend verhaal schuil gaat. Een verzameling van zijn portretten heeft hij gebundeld tot een boek.

 

Nadja van Kessel (27) is organisatietalent, hulpverlener in de grootste zin van het woord en ex-mantelzorger. Ze heeft de wereld aan haar voeten en is van plan er veel van te ontdekken.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top