Hoe was jouw zomer? #Reageer!

zomerHoe was jouw zomer? Vandaag zijn ook in de regio Noord de scholen weer begonnen, dus de kans is groot dat jij het dagelijkse ritme van zorgen, werken, overleven weer hebt opgepakt. Wij zijn benieuwd naar je zomer-ervaringen.

Heb je een poosje vrij genomen van je taken als mantelzorger? Zo ja, wie nam jouw taken over?

Ben je weggeweest, al dan niet met degene waar je voor zorgt? Hoe was dat?

Ben je toegekomen aan ontspanning? En of het antwoord nou ja of nee is, wat gaf daarin de doorslag?

Ik hoop dat je twee minuutjes de tijd hebt om onder dit artikel te reageren of iets op social media te zetten. Wij verzamelen jullie reacties en maken er een mooi stukje van!

Lieve groet, de meiden van Mantelzorgelijk

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

 1. De zomer bezorgd mij al jaren gemengde gevoelens. Enerzijds heerlijk, lange dagen hopelijk veel zon en fijn buiten zijn, alles lijkt lichter. Anderzijds wordt ik als mantelzorgster zo begin juli steevast wat onrustig. Is nu echt alles geregeld, wanneer is wie op vakantie, hoe kom ik te weten wanneer en vooral hoe lang de huisarts, behandeld specialisten, fysiotherapie etc. op vakantie zijn? Zijn er genoeg medicijnherhalingen om bij een onverwachte (of mij niet bekende) vakantie van een arts nog een week op te vangen? Doen alle hulpmiddelen het nog of toch nog snel even een onderhoudsbeurt?
  Zijn er weken dat alle zorgverleners tegelijkertijd weg zijn, hoe regel ik dan vervanging en wie?
  De vakantie voelt vaak ook eenzaam, familie en vrienden (die ik het zo van harte gun) gaan vaak ver weg en oh wat duren die weken lang. Ik ben blij met de vakantiefoto’s en verhalen maar tegelijkertijd ook wel schrijnend om het gemis van het “met ons gezin niet meer op vakantie kunnen gaan”.
  Is er ineens iets aan de hand moet je eindeloos bellen overal hoor je vanwege vakantie zijn wij gesloten van …. tot…… u kunt voor vervanging bellen met…. Ik wil dat niet horen en leg dan zuchtend te telefoon weer neer. De vakantie is bijna 2 maanden uitzitten tot iedereen gebruind en wel, opgeladen de zorgtaken weer op zich kan nemen. Ik hang als mantelzorger de vlag uit op het moment dat de scholen weer beginnen want dat betekent over het algemeen dat iedereen weer bereikbaar is! Het woord vakantie geeft mij wat gemengde gevoelens en ik zie er elk jaar weer meer tegenop. Ik zou willen dat mensen zich iets meer bewust zijn dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is. Niet voor mensen die niet op vakantie kunnen vanwege geld maar ook mensen die van zorg afhankelijk zijn. En voor die laatste groep moet alles gewoon goed geregeld zijn voor de vakantie begint!

 2. Wij zijn NIET op vakantie geweest, want dat was door de slechte lichamelijke situatie onmogelijk, ………… ! Maar we hebben wel logeetjes gehad die hier een paar leuke dagen hebben doorgebracht, lekker dicht bij de zee en een leuke fietsomgeving, met een aantal bijzondere attractieve dorpen vlak in de buurt.
  ZIJ blij, WIJ blij, dus : eind goed……..al goed !
  Leuke afleiding voor de logeetjes , dus ook voor ons !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top