Hoe verzorg je een dierbare met dementie? #online #tips

Het verzorgen van iemand met dementie kan zwaar zijn. Hoe houd je het vol en hoe kun je je eigen grenzen in de gaten houden? Om je daarbij te helpen zijn er inmiddels vele mogelijkheden. Ik noem er een aantal. 

* CZ webinar

Begin dit jaar organiseerde de verzekeraar CZ een gratis webinar over ‘Zorgen voor iemand met dementie én zorgen voor jezelf’. Want zorgen voor iemand met dementie kan zwaar zijn en het is belangrijk ook je eigen grenzen en mogelijkheden in de gaten te houden. In het webinar worden zal aandacht gegeven worden aan vragen als:

  • Hoe herken ik (over)belasting bij mezelf.
  • Wanneer wordt het tijd om hulp te vragen bij mensen om me heen.
  • Hoe kaart ik mijn zorgtaken aan op mijn werk.
  • Hoe combineer ik zorgtaken met de andere dingen in mijn leven.

De vragen werden behandeld door de mensen in de studio: een casemanager, een mantelzorgmakelaar en een trainer. Klik hier om het webinar terug te zien.

*M-Power: Combineer je werk en mantelzorg?

Dan biedt M-power gratis informatie, inspiratie, tips en tests. Doel is dat je ook goed voor jezelf zorgt.  Er zijn 3 thema’s. Aan de slag ..

  • Op het werk: welke regelingen en oplossingen zijn er en hoe maak je die bespreekbaar?
  • Met mijzelf: balans en tijd vinden, grenzen stellen en omgaan met veranderingen
  • Thuis: zorg regelen en delen, even vrijaf, financiële regelingen en wonen.

Klik hier om op de site te komen.

*Snel beter in je vel

Deze site biedt (na registratie) drie gratis online trainingen aan, om te werken aan slaap-, pieker- of stressklachten. Elke training bestaat uit meerdere oefeningen die je kunnen helpen om je klacht te verminderen. Klik hier.

*Betaalde (online) cursus ‘Dichter bij dementie’ van Geriant

Dichter bij dementie is een cursus  die zich richt op het begrijpen van het gedrag van mensen met dementie. Waarom gedragen zij zich zoals ze dat doen? Ook worden er praktische omgangstips gegeven. De cursus volgen duurt in totaal zo’n 4 uur kost €49,50. Klik hier voor informatie.

*InLife

InLife bestaat uit een website en een app, met verschillende onderdelen. Zo is het mogelijk (via zogenaamde zorgcirkels) om mensen uit de omgeving uit te nodigen om hulp te bieden. Op die manier kunnen de taken beter verdeeld worden. Ook is er een agenda gekoppeld, waarin je activiteiten kunt opnemen en een zorgboek met alle belangrijke informatie. De ontwikkeling van het product is nog gaande. Voor het testen van de website en de app zoekt InLife nog mantelzorgers. Klik hier.

 

Anniek Kramer schreef samen met Marcelle Mulder het boek ‘OP BEZOEK BIJ EEN DIERBARE MET DEMENTIE, met ruim 60 ideeën om samen te genieten‘. Anniek en Marcelle geven ook workshops voor familie, verzorgenden en vrijwilligers over contact maken met en op bezoek gaan bij mensen met dementie.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top