Hoe maak ik de toiletstoel schoon? #mantelzorgvraag

Angelique van Bemmelen stuurt ons een vraag over het reinigen van de toiletstoel van haar partner.

“Goedemorgen allemaal, ik heb een vraag over iets waar ik gewoon niet zo goed uit kom. Het onderwerp is misschien niet zo fris, maar ik wil het bij ons thuis juist wÊl fris hebben. Mijn man moet de komende periode gebruik maken van een toiletstoel. Ik maak hem uiteraard na ieder gebruik schoon. Maar hoe kan ik de stoel en de emmer nou eens echt grondig reinigen?

Ik heb eens een reportage op tv gezien hoe die stoelen in het ziekenhuis helemaal steriel werden gemaakt. Dat kan ik thuis niet. Maar ik wil wel dat hij helemaal schoon is, ook het gedeelte waar je de emmer inschuift. Dat lukt toch niet met een doekje of een spons? Hoe pakken jullie dat aan? Met een tandenborstel? En welk reinigingsmiddel? Ik hoop op reacties.”

 

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. ik weet dat dit hopeloos te laat is, maar voor diegene die net als ik dit onderwerp gegoogeld heeft: de kraamzorg doet het hier eerst met allesreiniger en dan nog eens met bleek. Dat ga ik nu proberen in ieder geval 😉

    Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top