skip to Main Content
Hoe Krijg Ik Extra Hulp Voor Mijn Oma? #mantelzorgvraag

Hoe krijg ik extra hulp voor mijn oma? #mantelzorgvraag

Hallo allemaal.

Sinds een twee jaar zorg ik voor mijn oma. Ik ben bij haar gaan wonen in het grote huis. Tot nu toe ging ze drie dagen per week overdag naar de dagbesteding. Zo kon ik mijn opleiding in de stad doen en ook eigen afspraken maken. In oktober heeft ze twee keer in het ziekenhuis gelegen. Nu is ze alweer een paar weken thuis maar ze komt niet meer goed uit bed en het einde van de bedlegerigheid is nog niet in zicht. Ik weet nu al dat we in de komende maanden veel meer zorg van buiten nodig hebben dan hiervoor. De thuiszorg is al wezen praten, en volgende week woensdag is het vervolggesprek. Dus dan kan ik ook vragen stellen maar ik wilde nu al bij jullie terecht voor tips. En welke vragen ik dan kan stellen.

Op het moment kan ik haar dus niet of nauwelijks alleen laten, college volgen zit er echt niet in. Maar ik heb wel twee keer per week overdag opleiding en daarnaast wil ik het liefste ook blijven sporten (twee avonden in de week). En ik loop door mijn enkel nog steeds bij de fysio. Ik heb dus hulp in huis nodig. Weten jullie of je daar aanspraak op kunt maken? En hoe werkt dat dan, via de verzekering, of via de gemeente? Of kom je dan uit op betaalde mantelzorg? Moet je dat zelf betalen, of krijg je daar een vergoeding voor en dat je dan privé kan bijbetalen?

Wie haar komt helpen hoeft niet echt een geschoolde verpleger te zijn denk ik. Drinken aangeven en een beetje praten, maar het grootste gedeelte van de tijd is de babyphone bewaken genoeg. Hoe dien je zo’n verzoek dan bij de gemeente in? Ik begrijp er niet zo veel van met de verschillende aanvragen en de soorten zorg.

Ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen.

Groetjes, Djamila

Heb jij een tip voor Djamila? Deel die dan in de comments onder deze blog of op social media. Wij sturen alle antwoorden naar haar door. Heb je zelf een vraag? Die kun je stellen via info@mantelzorgelijk.nl – wij delen je vraag met duizenden mantelzorgers!

 

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X