skip to Main Content
Hoe Kom Je Aan Een Casemanager Dementie? #hulpvraag

Hoe kom je aan een casemanager dementie? #hulpvraag

Mijn vader is aan het dementeren en mijn moeder houdt de zorg thuis niet meer vol. Het loopt daar helemaal spaak! Wij (als kinderen en schoonkinderen) weten niet meer wat we moeten doen en voelen ons zo machteloos. We dringen niet tot onze ouders door. Maar – en dat is het ergste – omdat moeder nog bij machte is, kunnen wij niet in gesprek komen met de huisarts en de thuiszorg. Moeder is immers de eerste mantelzorger.

Nou heb ik wel eens gehoord dat je een speciale casemanager kunt laten komen. Weten jullie hoe wij daar aan kunnen komen?? Via de huisarts of thuiszorg?  Er moet iets gebeuren want anders gebeuren er echt ongelukken. Ondanks dat moeder op is, geeft ze niet toe dat ze de zorg niet meer aan kan. We zijn doodongerust! Elke tip is welkom.

groet

Anna

De contactgegevens van de schrijfster zijn bekend bij de redactie
Dit bericht heeft 4 reacties
 1. Beste Anna,
  Een casemanager krijg je door een verwijzing van de huisarts. Als kind kun je een gesprek (consult) met je huisarts plannen om je zorgen te uiten. Als deze gegrond blijken te zijn, zal er een traject opgestart worden. Hierbij zullen altijd de wensen, mogelijkheden en beperkingen van je ouders gerespecteerd worden.
  Je mag contact met mij opnemen als je evt. vragen hebt!
  Sterkte!
  Rianne Schobbers-Scheres
  Dementieverpleegkundige

 2. Een casemanager komt officieel pas in beeld als er een diagnose (beginnende) dementie is gesteld (anders wordt die persoon niet gefinancierd door de zorgverzekering). Bij mijn moeder duurde dat veel te lang, vond ik.
  Leg als het mogelijk is toch je zorgen bij de huisarts neer, desnoods schriftelijk als een gesprek niet mogelijk is. Die is volgens mij toch het startpunt voor die diagnose.

 3. Anna, je kunt zeker een gesprek met de huisarts aanvragen en hij/zij kan dan een diagnose stellen ( kan ook thuis ) en een casemanager regelen. Deze kan dan bij je ouders thuis komen voor een gesprek. Dat wordt heel confronterend voor je ouders maar als jullie het gevoel hebben dat het zo niet langer kan dan moet er iets gebeuren. Ik spreek uit ervaring. Je moeder moet natuurlijk wel mee willen werken. Sterkte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
Back To Top
X