skip to Main Content
Foto © Claudia Otten

Het zijn gekke dagen geweest

Het zijn gekke dagen geweest. Mijn vrouw wil vanuit de ggz instelling waar zij is opgenomen naar huis. Mijn vrouw heeft veel last van bijwerkingen door de nieuwe medicatie. Ook bepaalde gedragingen behoren tot de bijwerkingen. Mijn vrouw maakt het mij behoorlijk moeilijk. Het is gewoonweg niet goed voor mijn vrouw als zij nu uit de zorg zou weggaan. Er zullen voor de toekomst mogelijk moeilijke en grote beslissingen genomen moeten worden.

Woensdag belde de mogelijk nieuwe ambulant ondersteuner voor mijn vrouw van Cordaan voor informatie. De wmo indicatie voor deze ondersteuning moet verlengt worden. Wij hebben de nieuwe ambulant ondersteuner nog niet kunnen ontmoeten aangezien mijn vrouw werd opgenomen. Telefonisch kwam ik in contact zoals ik schrijf. Het werd een lang gesprek waarin we behoorlijk diep ingingen omtrent mijn situatie. De ambulant ondersteuner was onder de indruk van mijn (gedeeltelijke) verhaal en vroeg of ik eigenlijk zelf ook iemand heb, een ambulant ondersteuner. Nee, die heb ik niet. Was het maar waar zei ik.

Lang verhaal kort: gisteren is deze ambulant ondersteuner bij mij op bezoek geweest en gaat een wmo aanvraag voor mij opstellen om zo deze ondersteuning te kunnen ontvangen. Hoogst waarschijnlijk zal deze persoon mijn ondersteuning op zich nemen. Ook gezien de beslissingen welke mogelijk genomen dienen te worden. Er kan niet van mij verwacht worden dat ik deze zelfstandig neem. Hier heb ik echt iemand bij nodig welke mij ondersteund, waar nodig voor mij spreekt en meedenkt. Ik ben zo ontzettend blij met deze ondersteuning maar het maakt mij ook klein en verdrietig.

Uiteraard zal er dan wel een oplossing gevonden moeten worden voor de ambulante ondersteuning voor mijn vrouw. We kunnen niet beide de zelfde ondersteuner hebben. Afgelopen dagen voelde ik mij niet lekker. Ik hoesten als een zeehond en snotterde er op los en nog wat ongemakken. Zodoende heb ik afgelopen dinsdag avond een corona test laten doen. Gelukkig negatief. Tot de uitslag moest ik wel wat afspraken annuleren, waaronder de artrose therapie van mijn vrouw. We hebben elkaar hierdoor ook al een paar dagen niet gezien. Maar morgen gaan mijn vrouw en ik weer even lekker op pad.

Avatar

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X