Het wordt hoe langer hoe gekker met die uitnodigingen voor zorgcongressen!

Email-Party-Invitation-TemplateIk kan mijn mail tegenwoordig niet meer openen of ik heb er weer een paar. Ook via privé berichtjes op Twitter, Facebook of LinkedIn zie ik ze steeds vaker verschijnen; uitnodigingen voor zorg-events, congressen of trainingen. Ze gaan allemaal over mantelzorg. En ze zijn stuk voor stuk gericht op ‘in je eigen kracht gezet worden’ en ‘ontzorgd worden’.

Van de week stond er een fijne uitnodiging op mijn openbare tijdlijn van Twitter:” @marjolijnbb: We hebben u als zorg en welzijnsgoeroe graag te gast.. ” Een fijne tekst – met een directe link naar het programma van een zogenaamd “zorg event”.

Begrijp me niet verkeerd. Ik vind het helemaal prima dat dit soort activiteiten georganiseerd worden. En ik begrijp prima dat een dergelijke bijeenkomst veel interessanter is met mantelzorgers erbij, maar jeetje… Ik word als ‘gast’ wel geacht bijna 300 euro neer tikken, om er bij te mogen zijn.

Nog een leuke. Via de mail van Mantelzorgelijk ontving ik een uitnodiging om naar een Mantelzorg congres in de Jaarbeurs in Utrecht te komen. Een dagje samen sparren met honderden zorgprofessionals en collega mantelzorgers. Het doel van de bijeenkomst was om iedereen dichter bij elkaar te brengen, zodat er meer wederzijds begrip zou ontstaan. Mooi streven! Alleen moest ik wel een kleine 400 euro betalen om erbij te mogen zijn. Ja, je leest het goed.. vier-hon-derd euro!

Op mijn privé mail kreeg ik vervolgens een uitnodiging voor het ‘Congres Kleinschalig Zorgen voor Ouderen’.  Now we are talking, dacht ik nog. Dit is écht iets voor mijn zussen en mij!  En wat een geluk, zeg: als je met z’n drietjes wil komen, kun je in aanmerking komen voor een speciaal tarief. Het enige wat ik moest doen was de link aanklikken. Dat deed ik natuurlijk meteen. En daar las vervolgens dat als ik drie personen zou aanmelden, ik in totaal slechte € 560,00 (excl.btw) zou moeten betalen…

Maar als ik vervolgens nog eens doorklik, zie ik dat deze prijs alleen voor zorgprofessionals geldt. Eerlijk is eerlijk, ik weet veel over de zorg van m’n vader, maar een zorgprofessional ben ik niet. Dus helaas, ik behoor niet tot de ‘primaire doelgroep’. (Waarom word ik dan uitgenodigd?)

Als ik er tóch bij wil zijn, moet ik € 599,-  schokken. In mijn eentje, welteverstaan. Zeshonderd euro voor een dagje meeluisteren, belachelijk vind ik dat. Mijn vader is oud, ziek, woont alleen, moet verzorgd worden – maar ik behoor niet tot de primaire doelgroep en moet ook nog eens meer betalen dan een zorgprofessional!  Hoe krom wil je het hebben?

Het zijn drie voorbeelden van evenementen die allemaal in dezelfde week plaatsvinden. In principe vind ik ze alle drie interessant en ik zou best willen gaan. Maar hoe zou ik dat in godsnaam moeten bekostigen? Deze drie evenementen kosten me € 1300,-  – nog even afgezien van de vrije dagen die ik moet gaan inplannen. Hoezo “in mijn eigen kracht gezet worden” en “ontzorgd worden”? Als je écht zo graag mantelzorgers op je congressen wilt hebben, begin er dan eens mee om een wat vriendelijker bijdrage te vragen!

 

 

 

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Welke idioten denken dat wij, ” mantelzorgers” naast de gewone mantelzorgkosten die we maken, ook nog eens een bedrag kunnen neertellen voor een symposium/bijeenkomst ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top