Foto © Claudia Otten

Het volhouden wint, een beetje

Vandaag belde het zorgkantoor mij. Er was iets onduidelijk in de indicatie en de zorg welke geleverd zou worden door Nieuw Unicum. Deze geeft nog geen zorg aan mijn vrouw maar er wordt wel gefactureerd door de cak aan ons. Bij een wlz indicatie behoort een eigen bijdrage. De eerste factuur hebben we al ontvangen. Deze is voor de logeerzorg welke mijn vrouw gebruikt bij Nieuw Unicum. Ik weet dat het wettelijk gezien zo werkt maar vind hier toch iets van: mijn vrouw logeerde om mij te ontlasten. De kosten werden betaald door de zorgverzekering en wmo. Nu er een wlz indicatie is moeten deze kosten vanuit de wlz betaald worden en gaat voor ons de eigen bijdrage in werking. Nu moet ik tegen de hoogte van de eigen bijdrage nog bezwaar maken. In de berekening wordt er gekeken naar ons verzamelinkomen 2019. Mijn inkomen is ontzettend ingestort sinds ik ziek ben geworden door de mantelzorg. Ik heb er al vaker over geschreven. Even een inkijkje: ik krijg nu in 2021 70% van mijn laatste verdiende salaris. Maar eerst is de o.r.t etc vanaf gegaan. Het verschil tussen 2019 en 2021 is €21.000. In 2019 had ik ook inkomen uit de pgb van mijn vrouw. €17.000. (Zijn bruto bedragen) Dit heeft het mij dus gekost. Van een zeer goed inkomen naar huur en zorgtoeslag. Maar er zijn ook mooie dingen. 6 oktober 2016 kreeg mijn vrouw haar 2de donornier. Na 58 uur in spanning wachten in het ziekenhuis werd deze geplaatst. Het kost soms een beetje moeite maar blijven oog houden voor de positieve dingen. Het telefoongesprek met het zorgkantoor kreeg een staartje. De medewerker informeerde naar de thuissituatie en naar mij. Na dit te hebben aangehoord heeft deze contact gehad met maatschappelijk werk van de zorginstelling Nieuw Unicum. Voor december mag mijn vrouw extra logeren. Voor 4 januari ’22 staat al geplant maar vanaf 15 december ’21 mag mijn vrouw aansluitend logeren. Maar eerst 28 oktober 13 dagen. Dit geeft echt wat licht aan het einde van de tunnel. Dankbaar.

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top