Het leven als partner van een jonge hartpatiënt.

CillaVanaf komende week delen we blogs van Cilla: Stukjes uit het hart, over het hart.
Cilla’s vriend kreeg op 35 jarige leeftijd een hartaanval. Zoals Cilla op haar website Hartstukjes schrijft: ” Gewoon pech. Niets meer en niets minder. Tegenwoordig is er een leven voor en na het hartinfarct. Want het hart van Vriend is voor de helft kapot. Hij heeft hartfalen en inmiddels een S-ICD.

Mijn naam is Cilla. Geboren in 1980, verhuisd in 2012 van Den Haag richting Arnhem vanwege de liefde. Een vriend dus.

Met Hartstukjes hoop ik andere (jonge) mensen die te maken krijgen met een hartaanval te informeren en inspireren. Je leest hoe wij omgaan met een hart dat stuk is en niet meer kan worden gemaakt. En wat je als hartpatiënt nog wel allemaal kan!

Het zijn persoonlijke verhalen over onze ervaringen in het ziekenhuis de eerste dagen, maar ook over het dagelijks leven.

Hoe zit het met alcohol drinken? Kan je nog in een achtbaan? Kunnen we nog naar alle landen reizen die op onze bucketlist staan? En seks, wanneer mag je weer? Kortom, stukjes uit het hart, over het hart.

Ohja, Vriend is inmiddels mijn echtgenoot, maar dat klinkt zo volwassen. Zeker voor iemand die haar liefde altijd haar vriendje noemde. Bovendien waren we nog niet getrouwd toen hij een hartaanval kreeg. Dus in mijn blogs blijft hij voorlopig nog even Vriend.”

Op wekelijkse basis zullen wij Cilla’s informatieve,leuke en soms openhartige blogs op Mantelzorgelijk delen. Fijn dat je met ons mee doet Cilla!

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top