Help ons mee signalen via de media naar buiten te brengen #hulpvraag

Juist in tijden van crisis is het noodzaak dat belangrijke signalen snel op de juiste plekken komen. Ook voor wat betreft mantelzorg beleid! Zoals jullie weten heb ik me samen met mijn vader diverse malen via televisie, kranten en online media ingezet om dementie onder de aandacht te krijgen. Was dat heftig? De eerste keer hooguit spannend maar wij waren van mening dat als je echt wil dat zaken verbeteren, dan zul je er iets voor moeten doen. En ik wil ook gezegd hebben dat de interviewers en programmamakers ons – in al onze kwetsbaarheid – altijd met veel respect hebben neergezet.

Ik snap dat het heel wat is, wat ik nu aan je ga vragen maar ik doe het toch.
Waarom? Omdat momenteel dingen die voor mantelzorgers zo normaal zijn, qua ondersteuning en zorg van professionals, door de huidige corona crisis helemaal niet meer zo vanzelfsprekend zijn.

Hoe dealen wij daar als mantelzorgers mee? Redden we het wel? Waar lopen we tegenaan? Dat zijn allemaal dingen die naar buiten moeten voor het te laat is en veel mantelzorgers onderuit gaan. Signalen afgeven aan de overheid maar ook naar een groter publiek is super belangrijk!

Dus ben (of ken je een) mantelzorger, geef je dan asjeblieft bij ons op om af en toe samen met Mantelzorgelijk naar buiten te treden. Je leest het goed. Samen! In ons bestuur zijn namelijk drie mensen die er aan gewend zijn om dit soort optredens te doen. We zullen je met raad en daad bijstaan, zoals je van ons gewend bent.

Ik kan persoonlijk heel veel doen voor Mantelzorgelijk met al haar lezers en volgers maar hier heb ik écht jullie hulp bij nodig!

Lees je dit en denk je: Marjolijn heeft helemaal gelijk, ik wil en kan naar buiten met  mijn verhaal, mail me dan via marjolijn@mantelzorgelijk.nl. Ik neem zsm contact met je op.

Wat zoeken we op korte termijn:

  1. Deze week: Voor een item in OP1 zijn wij op zoek naar een mantelzorger die in een thuissituatie zorgt voor een dierbare met een vorm van dementie.

Lees je dit en denk je: Marjolijn heeft helemaal gelijk, ik wil en kan naar buiten met  mijn verhaal, mail me dan via marjolijn@mantelzorgelijk.nl

Ik hoop tot snel!

 

 

 

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top