Heb jij al een PGB besluit van jouw gemeente?

pgbalarmAls jouw gemeente een verlenging van je pgb tot 1 mei heeft gegeven, moet je voor 1 februari a.s. te horen krijgen welk besluit de gemeente hierover neemt. Veel gemeenten – die het niet voor elkaar kregen om budgethouders in 2015 opnieuw te beoordelen en al dan niet een pgb voor 2016 toe te kennen – hebben een verlenging van het overgangsrecht gegeven tot 1 mei a.s. Sommige gemeenten tot later in 2016.

VWS, SVB, VNG, Zorgverzekeraars Nederland, zorgaanbieders en Per Saldo hebben afgesproken dat gemeenten die tot 1 mei verlengen, uiterlijk 1 maart aan de SVB laten weten of er een pgb wordt toegekend en voor welk bedrag. Dat is de formele toekenningsbeschikking. Afgesproken is ook dat budgethouders vóór 1 februari hierover door hun gemeente worden geinformeerd. De gemeente heeft daarna dus nog een maand de tijd om de formele papieren voor de SVB in orde te maken.

Maar van belang is dat je dan al weet waar je aan toe bent, zodat je minimaal 3 maanden de tijd heeft om actie te ondernemen, als het besluit van de gemeente daar aanleiding toe geeft. Als er iets verandert in de indicatie van de gemeente moet je mogelijk een nieuwe zorgovereenkomst gaan sluiten met je zorgverlener of op zoek naar een andere zorgverlener.

Heb je nu nog geen besluit ontvangen van jouw gemeente, beschikt je nog steeds over het pgb volgens het overgangsrecht uit 2014 en heeft jouw gemeente je een verlenging tot 1 mei 2016 gegeven? Trek dan nog deze week bij de gemeente aan de bel!

bron:per saldo / mantelzorg voor beginners

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top